nlc.hu
Életmód

Kivirágoztak az almafák

Nem jó hír, hogy decemberben kivirágoztak az almafák

Kivirágoztak az almafák

A klímaváltozás visszafordíthatatlan következményeivel nem hiába ijesztget David Attenborough, mert tényleg itt van a nyakunkon. Amerikai és brit kutatók szerint az évszázad végéig az óceánok és tengerek szintje világszerte legalább két méterrel emelkedhet, a sarkvidéki jégsapkák olvadása miatt. Ez csaknem kétszerese a korábban jósolt mértéknek, és szörnyű hatással lehet az emberiségre.

Lehet, hogy a közvetlen környezetünkben nem olyan drasztikus változások történnek, mint például a sarkvidéken, ahol elkezdtek olvadni a jégsapkák, de a tüneteket azért észre lehet venni.

Az ukrajnai Mikolajiv megyében például kivirítottak az almafák. A szakértők szerint az anomáliát a szokásosnál szárazabb nyár és a megszokottnál esősebb november okozta.
Míg a múlt hónapban a málnabokrok és az orgona borult virágba, december 8-án közzétett felvételek szerint az almafák is évszakot tévesztettek.

Az idei november egyébként is az eddigi legmelegebb hónapnak bizonyult: világszerte 0,77 fokkal magasabb átlaghőmérsékletet mértek, mint 1981 és 2010 között.

Forrás: Kárpát Hír

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top