nlc.hu
Életmód

Új Covid-részleg a Nyírő kórházban

Covid-részleg nyílt a Nyírő kórházban, betegeket küldenek haza az addiktológiáról

Kedden megnyitott a Nyírő Gyula kórház új Covid-részlege, ahová más osztályokról vezényelnek át nővéreket és orvosokat.
Nyírő Gyula Kórház

Szerdától bezár a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet addiktológiai osztálya, mert a nővéreket átvezénylik a koronavírusos betegek ellátására – írja az Index egy olvasói levél alapján.

Kéri Szabolcs, a Nyírő Gyula kórház megbízott intézményvezetője azt mondta: a kórháznak 48 óra alatt be kellett rendeznie egy Covid-részleget, amit kedden meg is nyitottak. Az új részlegre a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásban és az addiktológián dolgozó munkatársak közül vezényelnek át nővéreket és orvosokat.

A levélíró arról is beszámolt, hogy édesapját az addiktológián kezelték, december végéig ott ápolták volna, de az átalakítás miatt szerdán haza kell hoznia. Úgy tudja, az osztályon több beteg is hasonló helyzetbe került.

A kórház megbízott vezetője ezzel kapcsolatban közölte: egyetlen olyan betegnek sem kell hazamennie, akinek az állapota sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igényel. Az addiktológiai osztályon pedig továbbra is elérhető a járóbeteg-ellátás.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Covid-osztályok a hazai kórházakban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top