Aktuális

Járványkórházat állítanak Szegeden, a MÁV-nál is változások lépnek életbe

A centrumban 27 ágyas intenzív részleg működhet, el tudják végezni a CT-vizsgálatokat, két műtő pedig alkalmas a fertőző betegek ellátására.
koronavírus, idősek

Katonai sátrat állítottak a szolnoki MÁV-kórház bejáratához – olvasható a honvedelem.hu-n. Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt minden kórházban fokozott járványügyi intézkedéseket vezettek be, amelynek része az intézményekbe belépők testhőmérsékletének ellenőrzése.

A mérőeszközök azonban 10 Celsius-fok alatt nem működnek, ezért a Magyar Honvédség ideiglenesen felállított egy sátrat, hogy az előszűrést ott végezhessék el.

Szegeden az egykori II-es kórház épületében a fertőző betegek ellátására alkalmas centrumot alakítottak ki – közölte Lengyel Csaba, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának elnöke az intézmény honlapján megjelent videóban.

A centrumban első lépésben száz ágyat biztosítanak az infektológia számára, és 15 ágyas sürgősségi betegellátó osztályt hoztak létre azoknak a pácienseknek, akik felső légúti fertőzés gyanúja miatt kerülnek be a klinikai központba. A centrumban 27 ágyas intenzív részleg működhet, el tudják végezni a CT-vizsgálatokat, két műtő pedig alkalmas a fertőző betegek ellátására. A korábban a kórházban működő egységeket más ingatlanokba költöztették át.

A MÁV is további változtatásokat vezet be a járvány miatt:

a helyjegyes vonatokon az utasok választhatnak ülőhelyet a szabadon maradt ülések közül, így maguk alakíthatják az egymástól való távolságot.

A vasúttársaság szombaton közölte azt is, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a továbbra is arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV-applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Getty Images)

További hírek a koronavírussal kapcsolatban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top