nlc.hu
Életmód

Szijjártó Péter szerint nem lesz gond az orosz vakcinával

Szijjártó Péter szerint nincs ok az aggodalomra, eddig is orosz vakcinákkal oltottak minket

Szerinte a kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon. Ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel.
Szijjártó Péter szerint nincs ok az aggodalomra, eddig is orosz vakcinákkal oltottak minket

„A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen minden oltóanyagunk onnan származott” – írta a külgazdasági és külügyminiszter kedden a hivatalos Facebook-oldalán.

A kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos vakcinát fejlesztenek ki, akkor az...

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. december 29., kedd

 

 

Szijjártó Péter azt is megírta, hogy a kormány feladata annak biztosítása, hogy ha a világ bármely pontján biztonságos koronavírus-vakcinát fejlesztenek ki, akkor az minél gyorsabban a magyar emberek rendelkezésére álljon.

Ennek jegyében állapodtak meg az orosz egészségügyi miniszterrel arról, hogy magyar orvosok és járványügyi szakemberek a helyszínen tanulmányozhatták az orosz vakcina fejlesztésének és gyártásának folyamatát.

„Az orosz laboratóriumok meglátogatását követően a küldöttség tagjai a legmodernebb technológiai színvonalról és a legmagasabb szintű szakmai hozzáértésről számoltak be” – emlékeztetett Szijjártó Péter.

A hírek szerint az orosz állami Szputnyik V koronavírus-vakcina fejlesztője, és a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyártó multi összeállnak annak kiderítésére, hogy utóbbi AZD1222 oltása hatékonyabb-e együtt használva az orosz készítménnyel.

Közben Magyarországon a főváros után Debrecenben és Nyíregyházán is megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása a koronavírus elleni vakcinával. A tervek szerint a következő adag oltóanyag december 31-én érkezik majd Magyarországra.

Kiemelt kép: Facebook

(MTI)

Még több hír a koronavírusról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top