nlc.hu
Életmód

Optimista idézetek

15 optimista idézet az új esztendőre

Egy olyan év után, amilyen 2020 volt, kizárásos alapon valami jobbnak kell jönnie... Ennek jegyében válogattunk 15 optimista, lélekemelő idézetet az új évre.

„Nem vagyok olyan hangulatban, hogy bármit is elhatározzak a jövő évre. Inkább megpróbálok arra koncentrálni, hogy csak azzal foglalkozzak, ami igazán fontos. Hogy törődjek azokkal, akiket szeretek.” (Josie Silver)

„Mindenki a sarat tapossa, csak van, aki közben a csillagokra néz.” (Oscar Wilde)

„Minden bevégeztetett? Rendben van, akkor kezdjünk el élni!” (Albert Camus)

„Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél.” (Jókai Mór)

„Több menny van a pokolban, mint amit próbálnak elhitetni velünk.” (Nick Cave)

2021

Már csak jobb lehet… (Fotó: Getty Images)

„Amikor egy olyan filmet nézek, amelyiknek szomorú a vége, akkor még egyszer meg kell néznem. Tudod, miért? (…) Úgy érzem, hogy most hepiend lesz egészen véletlenül.” (Genki Kawamura)

„Az igazi optimisták nincsenek meggyőződve róla, hogy minden jól fog menni, arról viszont igen, hogy nem fog minden félresikerülni.” (Jean Dutourd)

„Aki hajlandó körülnézni, mindenütt meglátja a virágokat.” (Henri Matisse)

„Amikor eltűnik valami negatív, és pozitív kerül a helyére: olyan ez, mint egy áramkör. Elég, ha csak egy biztosíték rossz, máris dobhatod ki az egész egységet. De ha kicseréled a biztosítékot, minden működik újra.” (Lewis Hamilton)

„A világot letakarni nem tudjuk. Egyetlenegy dolgot próbálunk meg: az arcunkat a napba emeljük, mert hogyha a napba nézünk, nem látjuk az árnyékot.” (Náray Tamás)

Női sziluett

(Fotó: Getty Images)

„Soha nem a pesszimisták fedezik fel a csillagok titkait, nem ők hajóznak el a feltérképezetlen világokba, és nem ők nyitnak új távlatokat az emberi szellem számára.” (Helen Keller)

„Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk. És attól, hogy holnap is lesz egy nap. Lehet, hogy még jobb, mint a mai.” (Janikovszky Éva)

„Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam.” (Vekerdy Tamás)

„Rászoktam az élet élvezetére. Ez aztán olyan krónikussá vált, hogy azt hiszem, már a kellemetlenségekben is örömöm lelem. Milyen jó is, ha eszembe jut, hogy nem tartanak örökké!” (Lucy Maud Montgomery)

„A remény mosolyogva lépi át az új év küszöbét, miközben azt suttogja: ez az év boldogabb lesz.” (Alfred Tennyson)

Még több elgondolkodtató idézet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top