nlc.hu
Szabadidő

Váratlan utazás idézetek

„Nincs hatásosabb varázslat, mint az, ha hiszel saját magadban” – A kedvenc idézeteink a Váratlan utazásból

A '90-es években a Váratlan utazás óriási kedvencünk volt, öröm felnőttként is megnézni ezt a sorozatot.

A Váratlan utazás sorozatban minden tini talált magának olyan karaktert, akiért rajongani lehetett. A Prince Edward-szigeten lévő Avonlea kisvárosban zajló események melengették a szívünket. A bája a sorozatnak nemcsak a karakterekben, hanem abban a korban is rejtőzött, melyben játszódott, a 20. század eleji hangulat, ruhák és élet megjelent a tévében, ami teljesen elvarázsolt minket.

Mint minden családregényben és családi sorozatban, a Váratlan utazásban is az volt a lebilincselő, hogy szinte ott éreztük magunkat a helyszínen, és imádtuk, hogy gyerekkoruktól kezdve együtt nőttünk a szereplőkkel. Az 1903–1912-ig játszódó Váratlan utazásban a szemünk előtt cseperedett nővé a kis Sarah és lett nagyfiú kedvencünkből, Felixből is. A kedves történet mellett a sorozatban mély útravalót is kaptunk sokszor az életről, ezekből az idézetekből mazsoláztunk most nektek.

„Nem az a mérce, hogy mi minden történt velünk, hanem hogy mit érzünk.”

„Ha mindent megkapnál, amit szeretnél, akkor nem lenne mi után vágyakozni.”

Idézetek a Váratlan utazás sorozatból

A Váratlan utazás szívet melengető sorozat volt (Kép: IMDb)

„Minden zárat ki lehet nyitni, csak az kell, hogy az ember megtalálja hozzá a megfelelő kulcsot.”

„Nincs hatásosabb varázslat, mint az, ha hiszel saját magadban.”

„A gondviselés nem arra való, hogy kisegítsen minket minden apró bajunkból, csak azokon segít, akik maguk is segítenek magukon.”

„Ha egyvalamiben biztosak lehetünk ebben az életben, az az, hogy ha rosszat teszünk, nem marad el a büntetés, valamikor bekövetkezik.”

„Ha nem keresnéd olyan vadul az igazit, hamarabb rátalálnál.”

„Örökre megmaradnak a gyerekkor emlékei, az az érzés, amit a hullámok játéka kelt, ahogy a lábujjak alól kimossa a rózsaszín meg ezüst homokszemeket, vissza a tenger mélyére. Olyan nyugalmas volt; valami megfoghatatlan módon a halhatatlanság mutatkozott az ár-apály váltakozásában, meg az ég és a tenger végtelenjében. Most, ahogy rácsodálkozom ugyanarra a szikrázó víztükörre, tudom, hogy ifjúságunkat sosem hagyjuk el, mindig magunkban hordjuk a szívünk mélyén.”

„Fiatalságunkat sosem hagyjuk el, mindig magunkban hordjuk a szívünk mélyén.”

„A legjobb földrajztanulás az, ha az ember világot lát.”

Ne hagyd ki ezeket a sorozatokat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top