nlc.hu
Trend

Egyedi határidőnapló

8 meseszép 2021-es határidőnapló magyar tervezőktől

Ha csak fele olyan szép lesz a 2021-es év, mint ezek a határidőnaplók, már nyert ügyünk van.

Hiába a Google-naptárral szinkronizált családi élet, a határidőnaplóknak van egy különleges varázsa, amely miatt még mindig nem koptak ki életünkből, mi több, az alkotókedvűek számára a bullet journal formájában még képesek voltak megújulni is. A klasszikus naptáras változat pedig egész egyszerűen praktikus.

Igaz, cipelni kell magunkkal, de – szerintem – még nem találták fel azt az online naptárt, ami tényleg olyan jól átlátható mint a kézzel lapozgatható változat. Ha te is a határidőnaplók szerelmese vagy, ezt a válogatást imádni fogod: nyolc csodás darabot mutatok nektek, melyek magyar tervezők kreativitását dicsérik.

1. Bomo Art Budapest

Bomo Art Budapest határidőnapló félbőr kötéssel

Bomo Art Budapest határidőnapló félbőr kötéssel

A Bomo Art Budapest egy kézműves-manufaktúra, mely 2000 óta foglalkozik egyedi papíráruk készítésével. Személyre szabható határidőnaplóival sanszos, hogy egy pillanat alatt levesz a lábáról bárkit. Online naptártervezőjükben nemcsak a méretet és típust választhatjuk ki, de 40+ borítóminta, többféle gerincszínből mazsolázhatunk, sőt, még rövidke felirattal is egyedivé tehetjük határidőnaplónkat. Az ár az egyedi igények szerint változik, egy A8-as, heti felbontású a fenti mintával 3740 Ft. 

2. Malinovka

Malinovka PLANBOOK 2021 határidőnapló

Malinovka PLANBOOK 2021 határidőnapló

A Malinovka mögött Szolnoki-Szendrődi Juditot köszönthetjük, aki a MOME-n végzett formatervező és design menedzser szakon, márkáját pedig 2013-ban alapította. Az illusztráció és a formatervezés ötvözésével alkotja többek közt határidőnaplóit is, melynek „egyedi karakterét a letisztult dizájnnal párosuló nyers grafikák és absztrahált, jellemzően fekete-fehér minták adják – olvashatjuk róla weboldalán. – A kivitelezés során a hagyományos, kézi eljárások, a manuális kötészeti módszerek és az újrahasznosított, kreatív alapanyagok teljesítik ki a tárgyak egyéniségét.” A limitált kiadású határidőnapló helyi munkaerőre és erőforrásokra épülve magyarországi nyomdai és kézművesműhelyek összehangolásával került kivitelezésre, ára 5200 Ft.

3. DesignByRothAniko

DesignByRothAniko Határidőnapló 2021 - Balaton Kollekció - Csónakban

DesignByRothAniko Határidőnapló 2021 – Balaton Kollekció – Csónakban

Róth Anikó festő, illusztrátor saját festményei díszítik az általa tervezett használati tárgyakat, köztük 2021-es határidőnaplóit és öröknaptárait is.

31 különböző mesebeli design közül választhatunk, melyek tolltartókat, hátizsákokat, pénztárcákat is díszítenek, így komplett ajándékszett is összeállítható. A határidőnaplók heti beosztásúak, óra jelöléssel, magyar névnapokkal, áruk 4900 Ft.

4. Slow Budapest Anti-határidőnapló

Slow Budapest Anti-határidőnapló – 2021

Slow Budapest Anti-határidőnapló – 2021

A Slow Budapest gondozásában jelenik meg évről évre ez a határidőnapló, melybe nemcsak elfoglaltságainkat jegyezhetjük fel, de önreflexiós gyakorlatokra ösztönöz, színes játékokkal segíti a kikapcsolódást, és sok-sok slow inspiráció és idézet is lapul oldalain. Ráadásul még cuki matricákat is adnak mellé, melyekkel a bullet journal rajongói is kiélhetik alkotási vágyaikat, pláne azon a húsz oldalnyi pontozott lapon, amit jegyzetelésre, firkálásra hagytak fenn nekünk. Ára 6800 Ft. 

5. Papetri paperworks

PAPETRI 2021 CALENDAR határidőnapló

PAPETRI 2021 CALENDAR határidőnapló

A Papetri paperworks egy klasszikus értelemben vett manufaktúra, ami papírtermékek tervezésével, illusztrálásával és gyártásával foglalkozik. Náluk a slow design keveredik a low tech’ eszköztárával, vagyis minden termékük, így a határidőnaplók is kézi erővel készülnek, kis szériás kivitelben, az alapanyagok pedig kizárólag fenntartható forrásokból származnak. Az illusztrációk és a tartalmak Mónus Mimi építőművész nevéhez kötődnek. A jövő évi naptár öt borítómintával készült el, ráadásul matricák is járnak hozzá, amikkel feldobhatjuk bejegyzéseinket. Ára 5900 Ft.

6. Paper Dice

Paper Dice PLANNER – Fehér/Menta

Paper Dice PLANNER – Fehér/Menta

A Paper Dice magyar márkánál komplett, személyre szabható tervező rendszert találunk. Ennek lelke a bőrkötéses gyűrűs kalendárium, amibe napi, heti és havi tervezőlapok kerültek, ezeket ha betelnek, bármikor cserélhetjük őket újakra. Színesíthetjük a lapokat matricákkal, választhatunk hozzájuk jegyzetlapokat, heti feladatainkhoz külön belíveket vagy épp a kiadásainkat is vezethetjük mutatós papírkákon. Az egy évnyi tervezőlappal felszerelt gyűrűs kalendárium ára 22.950 Ft.

7. DOT For You

IRKA 2021 évi határidőnapló tervező naptár

IRKA 2021. évi határidőnapló tervező naptár

Baglyas Erika képzőművész alapította 2015-ben a DOT For You design márkát, mely mögött mostanra egy komplett alkotói csapat áll. Kreatív műhelyekkel és nyomdákkal együttműködve készítik papíráruikat, köztük az IRKA határidőnaplót is, mely a jövő évre négy színben jelenik meg. Naptár és notesz egyben, mely minimál keretrendszert kínál a napi, heti és havi teendőinknek, és teret ad ezek személyre szabott megjelenítésére. Ára 6500 Ft. 

8. KarlaLina

Karla Lina TACSI csajok – KOMPAKT planner, bujo, dátum nélküli határidőnapló – 15+ hónap

KarlaLina TACSI csajok – KOMPAKT dátum nélküli határidőnapló

15 hónapig használható a KarlaLina dátumozás nélküli határidőnapló és tervező kombója, mely szintén kézzel készített, magyar tervezői munka eredménye. Havi és heti tervezőket találunk benne, plusz 122 oldalnyi pontrácsos lapot, ami alkalmas bulletin journal készítésére. A spirálos könyvecske négy különböző designban érhető el, szerintünk a legcukibb ez tacskós, áruk 8000 Ft. 

Magyar tervezők remekei ezek is:

  1. Csipkéstől a bőrig – Stílusos védőmaszkok magyar tervezőktől és kézművesektől
  2. 8 környezettudatos holmi, magyar tervezőktől

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.