nlc.hu
Életmód

Női játékvezetők a klubvilágbajnokságon

A FIFA először jelölt női játékvezetői hármast a klubvilágbajnokságra

A brazil Edina Alves Batista és Neuza Back, valamint az argentin Mariana de Almeida is szerepel a szövetség listáján.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) játékvezetői bizottsága hétfőn nyilvánosságra hozta a februári klubvilágbajnokságon közreműködő bírók listáját, és ezen először női hármas is található: a brazil Edina Alves Batista játékvezető, míg honfitársa, Neuza Back és az argentin Mariana de Almeida asszisztens.

A listán összesen hét játékvezető, 12 asszisztens és hét videobíró szerepel. Batistán kívül játékvezetőként van feltüntetve a guatemalai Mario Escobar, az uruguayi Leodán González, a holland Danny Makkelie, a szenegáli Maguette Ndiaye, a tahiti Abdelkader Zitouni, valamint Mohamed Abdalláh Hasszán Mohamed az Egyesült Arab Emírségekből, írja az MTI.

A FIFA 2017-ben az indiai U17-es, míg 2019-ben a brazíliai U19-es világbajnokságon már foglalkoztatott női játékvezetőket férfi tornán, előbbin a svájci Esther Staublit, utóbbin az uruguayi Claudia Umpierrezt

A klubvilágbajnokságot a hagyományos decemberi időpont helyett ezúttal február 1. és 11. között rendezik Dohában. A katari tornán Európát a Bajnokok Ligája-címvédő Bayern München képviseli. A német együttes mellett az egyiptomi al-Ahli, a dél-koreai Ulsan Hyundai, a mexikói UANL, az új-zélandi Auckland City, valamint a házigazdák részéről az al-Duhail játéka biztos. Így már csak egy hely kiadó, oda a Libertadores Kupa győztese pályázik. A dél-amerikai kupasorozat döntőjét január 30-án rendezik, az elődöntőkben két argentin-brazil párharc lesz: Boca Juniors-Santos és River Plate-Palmeiras.

Edina Alves Batista

Edina Alves Batista 2019-es női labdarúgó-világbajnokságon. (Fotó: Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images)

Focihírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top