nlc.hu
Életmód

A sminkeltávolító kendő hátrányai

Látványos videóban mutatta meg a bőrgyógyász, miért ne használj sminkeltávolító kendőt

Egyáltalán nem hatékonyak a sminkeltávolító kendők, és akár bajt is okozhatnak egy bőrgyógyász szerint.
Sminklemosó teszt egy mandarinnal

Ha azt hitted, egy arctisztító kendővel minden sminktől megszabadíthatod a bőrödet, nagyot tévedsz! Egy kozmetikus-bőrgyógyász látványos videóban mutatta meg, milyen sok szennyeződés marad az arcodon akkor is, ha speciális sminklemosó kendőt használsz.

Dr. Tijion Esho, akinek két klinikája van az Egyesült Királyságban, egy pedig Dubajban, az Instagramra tett ki egy tanulságos videót. Alapozót ken egy mandarinra, majd arctisztító kendővel próbálja letörölni.

Jól látható, hogy a mandarin apró pórusaiban nem kevés alapozó marad. Ugyanez történik az arcoddal is, a visszamaradt smink pedig eltömítheti a bőröd pórusait.

Dr. Esho több szempontból sem ajánlja a sminkeltávolító kendőt. Egyrészt nem környezetbarát, a rostjai nem bomlanak le, szennyezhetik a vizeket és az óceánokat.

Másrészt igazából nem a bőr megtisztítására lettek kitalálva, hanem a smink lebontására. A kendőkben található vegyszerek károsíthatják a bőrt, mikrosérüléseket okozhatnak, a sminket és a szennyeződést pedig még mélyebbre tolhatják a bőr pórusaiba, ami további problémákhoz vezethet.

A sminkeltávolító kendők helyett a szakértő dupla arctisztítást javasol. Használjunk arclemosót vagy micellás vizet egy pamut- vagy muszlinkendővel legalább 60 másodpercig, majd vízzel folytassuk a tisztítást. A művelet végén pedig ne feledkezzünk meg az arcbőr hidratálásáról.

(Metro)

(Kiemelt kép: Instagram/drtijionesho)

Arcápolás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top