nlc.hu
Életmód

Halottnak hitt francia nő

3 éve igyekszik a bíróság előtt bizonyítani a nő, hogy nem halt meg

A nőt törölték a hivatalos francia állami nyilvántartásokból, bevonták az igazolványait, a jogosítványát és még a bankszámláját is megszüntették, pedig él.

A hivatalosan halottnak hitt, 58 éves Jeanne Pouchain Franciaországban, a Lyon és Saint-Étienne közötti Saint-Joseph faluban él, és három éve igyekszik bíróság előtt bizonyítani, hogy nem halt meg – írta meg a megdöbbentő történetet a 444.hu. 2017-ben ugyanis egy másik bíróság egy perben a felperes kérésére halottnak nyilvánította annak ellenére, hogy a felperes nem mutatott be bizonyítékot arról, hogy Pouchain tényleg meghalt volna.

Három éve próbálja bizonyítani a nő, hogy nem halt meg

Jeanne Pouchain (Fotó: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP)

Jeanne azért keveredett „gyanúba”, mert 2016-ban egy volt alkalmazotta, akinek a nő nem fizetett kártérítést, azt állította, hogy meghalt, hiszen nem válaszol a leveleire, íméljeire és telefonhívásaira sem, és miután a bíróság sem tudta elérni a nőt, halottnak nyilvánították, és elrendelték, hogy a volt alkalmazott felé fennálló tartozását a férje és a fia fizesse meg, mint örökösök. 

A döntés értelmében Pouchaint törölték a hivatalos francia állami nyilvántartásokból, bevonták az igazolványait, a jogosítványát és még a bankszámláját is megszüntették.

Pouchain hiába kért egy igazolást az orvosától arról, hogy él, és megpróbálta azt bemutatni a bíróságon, a haláláról szóló bírói döntés már jogerőre emelkedett, így ez nem volt elég. Az abszurd az, hogy a bíróság annak ellenére nyilvánított valakit halottnak, hogy nem látták a halotti anyakönyvi kivonatát sem.

Pouchain és ügyvédje szerint a volt alkalmazott szándékosan keltette halálhírét a bíróság előtt annak érdekében, hogy az örökösöket kötelezzék az adósság megfizetésére, a volt alkalmazott ügyvédje szerint viszont Pouchain maga idézte elő a helyzetet, hiszen ő tettette halottnak és elérhetetlennek magát, hogy ne kelljen fizetnie – írja a lap.

Hasonló esetek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top