nlc.hu
Életmód

Távolságtartásra figyelmeztető riasztó

Távolságtartásra figyelmeztető riasztóval szerelnék fel egy svéd cég dolgozóit

Egyelőre állítólag csak tesztelnék a módszert, de a szakszervezet nem támogatja ezt a biztonsági intézkedést.

A koronavírus-járvány miatt az ajánlott távolságra figyelmeztető riasztóval szeretné felszerelni franciaországi munkatársait az Essity háztartási papírárukat gyártó és forgalmazó svéd vállalat. A nyaklánc állítólag 85 decibel hangot bocsát ki, ha valaki nem tartja a biztonságos távolságot – ez körülbelül egy fűnyíró zajának felel meg.

A szakszervezetek természetesen nem támogatják a kezdeményezést, Karl Stoltz, a cég svédországi szóvivője pedig azt állítja, a rendszert egyelőre csak tesztelni fogják a francia üzemükben, írja az MTI.

Social distancing

Fotó: Pixabay

Az Essitynek ebben az egységében a szakszervezetek szerint eddig egyetlen fertőződés sem történt a dolgozók között, és egyik vezetőjük, Christine Duguet ezért az egyéni szabadságjogok megsértésének tartja a nyaklánc ötletét.

Ezek a berendezések a kukában fogják végezni vagy az öltözőszekrényekben maradnak, ez akkora egy nagy hülyeség!

 – tette hozzá.

 A Franciaországban 2500 főt foglalkoztató svéd cég franciaországi vezetősége azonban ragaszkodik az ötlethez. „A berendezésben nincsen GPS és nem rögzít személyes adatokat” – hangsúlyozta a vezetőség, amely azt is jelezte, hogy a mosdókban, a menzán és az orvosi rendelőben nem fog működni. „Ezzel a rendszerrel a telep Covid-19-referense gyorsabban és hatékonyabban tudja majd riasztani a potenciális kontaktszemélyeket” – érvelt az Essity, és állítják, a berendezés működési feltételeit a dolgozók képviseleti szerveivel együtt határozza meg.

A szakszervezetek szerint azonban a dolgozóknak már elegük van az egészségügyi válságból, és felháborítja őket egy ilyen intézkedés.

Mi azt gondoljuk, hogy a járvány után is használni fogják ezt a berendezést a biztonságra, és attól tartunk, hogy rossz vége lesz

– mondta Christine Duguet.
   

Még több cikk a társas távolságtartásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top