nlc.hu
Életmód

Döbbenetes a különbség az influenszer képei között

Ez az influenszer megmutatja, mennyit számít a behúzott has, egy kitekert póz

A 23 éves Sara Puhto jól tudja, milyen fárasztó behúzott hassal, kicsavart testtel pózolni. Kizárólag azért, hogy az Instagramra készült fotón tökéletesnek tűnjön az alakja, és hogy megkapja érte a lájkokban mért elismerést.
Ez az influenszer megmutatja, mennyit számít egy kitekert póz

Az egykori fitneszmodell még pár évvel ezelőtt maga is ezzel a módszerrel építette az Instagram-oldalát, vagyis tökéletes fotókat posztolt a tökéletesnek tűnő testéről. Ám egy idő után elege lett a pózolásból és abból, hogy hamis képet közvetít saját magáról.

Mert ahogy az influenszer is írta az egyik posztjában, nem létezik olyan ember, akinek minden pillanatban, minden képen tökéletes a teste. Egyszerűen vannak olyan testhelyzetek, amikor még a legszebb testű topmodellnek is hullámos lesz a hasa, vagy narancsbőrösnek tűnik a combja.

Sara elkezdett tehát olyan fotópárokat készíteni, amelyeken jól látszik, mennyit számít egy felvett póz, egy behúzott has, vagy egy kitolt fenék.

Ezekkel a fotókkal arra az egyszerű tényre szeretné felhívni a figyelmet, hogy bizony mindenkiről lehet előnyös és előnytelen képeket készíteni, és ebből kifolyólag, amit látunk az Instagramon, az többnyire tényleg csak a filterezett valóság, semmi több. 

Sara szerint túl sok energiát fordítunk arra, hogy megváltoztassuk a testünket, miközben talán az lenne a hosszabb távon kifizetődő, ha arra fordítanánk több időt, hogy megszeressük azokat a testrészeinket, amelyek valamiért nem tetszenek maguknak.

„Meg kellene engednünk magunknak, hogy megtapasztaljuk és élvezzük az életet, anélkül, hogy félnénk az előítéletektől, amiket a testünkért kapunk önmagunktól vagy másoktól”

– mondta a Sunshine Coast Dailynek.

Sara nemcsak fotóz, a tapasztalatait, észrevételeit is megosztja a követőivel.

A minap láttam egy híresség Instagram-bejegyzését, aki egyértelműen retusálta a képeit, hogy csinosabbnak tűnjön” – írta a egyik bejegyzésében.

Régebben, bevallása szerint, ő is sanyargatta magát, hogy minél kisebb méretet tudjon hordani, minél laposabb és izmosabb legyen a hasa, formásabb legyen a feneke. Ám mára ez megváltozott, és bár ma nagyobb méretű ruhákat hordott, mint amikor mindennap edzett, mégis boldogabb a bőrében, és másoknak is azt tanácsolja, inkább fogadják el magukat:

„Csak azért, mert valaki kisebb méretet visel, mint te, nem jelenti az, hogy jobb vagy szebb, mint te.”

 

Influenszerek, akiket érdemes követni, mert a valóságot mutatják:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top