nlc.hu
Életmód

Dr. Younan Nowzaradan élete

Házasságába került a munkamánia – Így él Dr. Nowzaradan, az Élet 250 kiló felett csodadoktora

Az Élet 250 kiló felett csodadoktora, Dr. Younan Nowzaradan a nyolcvanhoz közel is munkamániás. A házassága is erre ment rá.

Dr. Younan Nowzaradan a TLC-n futó Élet 250 kiló felett című valóságshow-ban kórosan elhízott embereknek segít lefogyni, megváltoztatva, sőt sokszor egyenesen megmentve ezzel az életüket. 

Munkamánia és válás

A csodadoktorról sokan azt hiszik, hogy a hatvanas éveiben jár, ám valójában idősebb: 1944. október 14-én született Teheránban. Orvosi diplomáját még hazájában, Iránban, a Teheráni Egyetemen szerezte meg 1970-ben. Nem sokkal később azonban az Egyesült Államokba költözött, ahol a Saint Louis Egyetemen képezte tovább magát sebészként, majd egy detroiti kórházban helyezkedett el rezidensként. Később Texasba költözött, ahol mellkasi sebészetre szakosodott.

Dr. Younan Nowzaradan

Dr. Younan Nowzaradan és egyik betege a műsorban (Fotó: TLC)

Ekkoriban, vagyis 1975-ben nősült meg. Feleségével, Deloresszel majdnem harminc évig voltak házasok, és három gyermekük született. A doktornak azonban mindig is a munkája volt a legeslegnagyobb szerelme, ez pedig a házasságában is rengeteg problémát okozott. Dolores végül besokallt és beadta a válókeresetet, többek között azt állítva, hogy a férje kegyetlenül bánt vele és nem támogatta törekvéseit. Kétéves pereskedés következett, melynek a végén a bíróság a feleségnek ítélte a házaspár közös vagyonának 70 százalékát.

Fia a háttérből támogatja

Ha a munkamánia nem lett volna elég, Dr. Now-t a tévé világa is beszippantotta. Ehhez pedig az egyik fia, Jonathan is nagyban hozzájárult. Néhány éve az Ő produkciós cége, a Megalomania készített ugyanis műsort A világ legnehezebb nője címmel, mely meghozta a doktor számára a televíziós ismertséget. Ugyanez a cég fejlesztette ki az Élet 250 kiló felett című dokureality alapjául szolgáló műsorformátumot is.

Élet 250 kiló felett

Dr. Nowzaradan és a műsor egyik szereplője, már a műtét után (Fotó: Profimedia)

Az első műsora tragédiával végződött

A már említett első műsora, A világ legnehezebb nője azonban tragédiával végződött. A főszereplő, a mintegy 380 kilós Renee Williams hiába kért korábban 14 másik orvostól is segítséget, senki sem vállalta el, hogy megoperálja, mivel túl kockázatosnak találták a beavatkozást. Dr. Nowzaradan azonban végrehajtotta a gyomor bypass műtétet a nőn, aki 12 nappal az operáció után szívrohamban elhunyt.

Egyik páciense, Michelle Park műhibapert indított a doktor, illetve a vele dolgozó altatóorvos ellen, azt állítva, hogy műtéte után egy körülbelül 18 centiméteres csődarab maradt testében, melyet két évvel később találtak meg. A vádat végül ismeretlen okoknál fogva visszavonta.

Persze Dr. Now karrierjében többségben vannak a sikersztorik. Már persze akkor, ha a beteg tartja az orvos szigorú utasításait, hiszen önmagában a műtét nem elég. Érdekesség, hogy bár a TLC műsorában úgy tűnik, mintha végig ő foglalkozna a páciensekkel, az egyik szereplő, Cynthia Wells állítása szerint a doktor elsősorban csak az arcát adja a műsorhoz. Úgy nyilatkozott, csak a forgatásokon és a műtétekor találkozott vele, de a kezeléseket már egy másik orvos végezte, aki nincs képernyőn.

Dr. Younan Nowzaradan a TLC doktora

Munka közben az Élet 250 kiló felett című műsorban ( fotó: TLC)

Nem csak a pénzért csinálja

Gyakran vádolják azzal, hogy elsősorban a pénz motiválja, azonban ez nem feltétlenül van így. A doktor ugyanis a tévés szereplés mellett a mai napig is aktívan dolgozik, gyakran napi 12-14 órákat, a praxisával pedig rendkívül jól keres. Annyira jól, hogy megteheti és rendszeresen meg is teszi, hogy a kevésbé jó anyagi helyzetben lévő pácienseitől nem kér pénzt a beavatkozásokért.

Az ismert doktor már 76 éves és eszében sincs nyugdíjba menni…

Még több tévésztár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top