nlc.hu
Életmód

Javult a németek szexuális élete a karantén alatt

Javult a németek szexuális élete a karanténidőszak alatt

Javult a németek szexuális élete a világjárvány miatti lezárásoknak köszönhetően – állapította meg két német kutatás is.
szex, karantén

A Merseburgi Egyetem kutatói által megkérdezett férfiak 72 százaléka válaszolta, hogy kapcsolata nem romlott, 16 százalékuk azt, hogy javult is a karanténidőszak alatt. A kutatás vezetője, Heinz-Jürgen Voss, a szexológia és a szexuálpedagógia professzora szerint a párkapcsolatban élő férfiaknak csak 12 százaléka vélte úgy, hogy helyzete rosszabb, mint a karantén előtt volt.

A megkérdezett kapcsolatban élő nők 30 százaléka érzékelt javulást, 58 százaléka szerint a helyzet változatlan maradt, 12 százalékuk szerint romlott.

 A Szász-Anhalt tartomány belügyminisztériuma és sportminisztériuma megbízásából készült felmérés statisztikai szempontból nem tekinthető a teljes németországi népesség reprezentatív vizsgálatának. Voss szerint azonban fontos támpontokat adhat, és Hamburg-Eppendorf-i Egyetemi Klinika nemzetközi kutatása is hasonló eredményeket kapott.

„A válaszadók fele nem érzékelt változást szexuális életében a partnerével. Azoknak viszont, akik éreztek változást, több mint a fele javulásról számolt be” – mondta el a dpa-nak Johanna Schröder, a tanulmány német kutatója.

(MTI)

Fotó: Pexels

Még több cikk szextémában:

  • Egy rovar, ami imádja a szexet, és ha nem jut hozzá, az alkoholba menekül   
  • Péniszfogdosó bizottságokat állítottak fel a középkori bíróságok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top