nlc.hu
Életmód

Disszociatív személyiségzavar

Disszociatív személyiségzavara miatt nem kap munkát egy nő

25 különböző személyiséggel él együtt.
Disszociatív személyiségzavara miatt nem kap munkát egy nő

Bo Hooper disszociatív személyiségzavarban szenved, ami általában két különböző személyiséggel jár és egy súlyos trauma a kiváltója. Bo esetén a helyzet azonban súlyosabb, 25 különböző személyiség lakozik benne.

A devoni nő azt mondja, 13 éves kisgyerektől kezdve egy idős nőn át több alteregója van, amely bármely pillanatban előjöhet. Bo elmondása alapján sok idejébe telt, mire mindet megismerte és megtanult együtt élni velük, de sajnos az állapota következtében nem tud munkába állni.

Bo élettársa nagyon türelmes, van, hogy napokat kell várnia, míg Bo „visszatér”. Addig pedig megesik, hogy egy 13 éves Toast nevű videojátékfüggő kisfiúval él együtt.

A disszociatív személyiségzavar nagyon nehéz állapot. Megesett, hogy Bo elment valahova, de nem emlékezett, miért indult el. A betegségben szenvedőknek ezért nagyrészt segítségre van szükségük, nehezen boldogulnak egyedül.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top