nlc.hu
Életmód

A villanykapcsolókból folyik a víz a veszprémi iskolában

A konnektorokból és a villanykapcsolókból is folyik a víz a veszprémi iskolában

Nem bírta a sok csapadékot a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Általános Iskola épülete. Minden vízben úszik.

Egy aggódó szülő tette közzé a közösségi oldalakon azokat a fotókat, melyeken jól látszik, hogy a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Általános Iskolában vödrökkel próbálják felfogni a folyamatosan beömlő vizet. A szülő szerint a konnektorokból és a villanykapcsolókból is víz folyik, ezért nemcsak a diákok, hanem az ott dolgozó tanárok is veszélyben vannak – derül ki az RTL Híradójának riportjából.

Az iskolában öt éve folyamatosak a beázások, és olyan tantermekben kell a gyereknek tanulniuk, ahol félig lóg az álmennyezet, és csöpög a plafonból a víz – mesélte a Híradónak a névtelenséget kérő szülő, akinek több gyereke is a veszprémi iskolába jár. A villanykapcsolók A4-es lapokkal vannak leragasztva, hogy „Vigyázz, ne nyúlj hozzá!”, de ez szerinte nem jelent megfelelő védelmet, bármikor bekövetkezhet a baj. Az iskola hiába próbált eddig segítséget kérni, nem sok minden történt. A Híradó kérdésére az iskolától elmondták, hogy ősszel végeztek ugyan felújításokat, de csapadékos időben továbbra is előfordulnak beázások az épület rossz konstrukciója miatt. A napokban emiatt egy komplett osztálytermet kellett lezárni, de már dolgoznak a helyreállításon.

Számos iskolában jelent gondot a beázás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top