nlc.hu
Életmód

A japán kormány és a nők

A japán kormánynak nincs baja a nőkkel, ha csendben vannak

Öt női törvényhozó is csatlakozhat mostantól a japán kormány üléseihez. De lenne egy aprócska feltétel.

Nyit a nők felé a japán kormány. Maga Tosihiro Nikai, a japán kormánypárt 82 éves főtitkára dobta be az újító javaslatot, hogy öt női törvényhozó is részt vehetne ezen túl a fontosabb üléseken.

Szuga Josihide új japán miniszterelnök (k) Motegi Tosimicu külügyminiszterrel (b) és egyik helyettesével, Aszo Taro pénzügyminiszterrel (j) a kormányáról készítendő csoportkép helyszínére megy a tokiói kormányfői rezidencián a megválasztása után, 2020. szeptember 16-án.MTI/EPA/Gamma-Rapho pool/Cuno Josikadzu

Szuga Josihide új japán miniszterelnök (k) Motegi Tosimicu külügyminiszterrel (b) és egyik helyettesével, Aszo Taro pénzügyminiszterrel (j) a kormányáról készítendő csoportkép helyszínére megy a tokiói kormányfői rezidencián a megválasztása után, 2020. szeptember 16-án (Fotó: MTI / EPA / Gamma-Rapho pool/Cuno Josikadzu)

Nyilván eddig is vettek részt nők a japán kormány ülésein, mert valakinek fel kellett szolgálnia a kávét vagy hoszteszként közreműködni, amíg a férfiak tárgyaltak, ráadásul az igazságügyi miniszter  és a tokiói olimpiáért és paralimpiáért felelős miniszter is nő.

Most azonban már újabb öt nő is megfigyelheti a történéseket, Tosihiro azt szeretné, hogy a párt nőtagjai is rálássanak a kormányzati folyamatokra.

Egyedül annyi megkötés lenne, hogy a nők az üléseken nem szólalhatnak meg, de később benyújthatják véleményüket. (VIA)

Japán és a nők:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top