nlc.hu
Életmód

Egészséges fiatalok is megkapták az oltási behívót

Egészséges fiatalokat is behívtak oltásra

Makkegészséges, 20 év körüli fiatalok is megkapták a behívót, nem értik az egészet.
Koronavírus-vakcina

Egészséges fiatalok is megkapták az értesítést, hogy hamarosan mehetnek oltásra – írja a Hvg. Bár az oltási sorrendben most következnek a 18 és 59 év közti krónikus betegek, a lapnak egy 19 és egy 22 éves egészséges olvasó is írt, hogy megkapta a behívót.

Mindketten férfiak és soha semmilyen betegségük nem volt. Mégis kedden, postai levélben kaptak értesítést, amelyek feladója a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK). A levelekben arról tájékoztatják őket, hogy „az oltási program új szakaszba lépett. Ebben a szakaszban legidősebb honfitársaink és azon 60 év alatti állampolgárok kaphatják meg a vakcinát, akik különösen kitettek a vírus kockázatának korábbi, vagy meglevő betegségei kapcsán.” A szervezet információi szerint ők is ebbe a csoportba tartoznak, és háziorvosuk keresi majd őket a részletekkel. Egyiküket sem kereste. A lap megkeresésére a NEAK még nem válaszolt.

Kiemelt kép: MTI / Balogh Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top