nlc.hu
Életmód

Rendhagyó szalagavató Kaposváron

Elmaradt a szalagavató, házról házra járva tűzte fel a végzős diákok szalagjait a kaposvári osztályfőnök

A kaposvári osztályfőnök nem akarta postán kiküldeni a végzősök szalagjait, ezért inkább egyesével felkereste a diákokat.
Szalagavató

Rendhagyó szalagavatót tartott a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium egyik osztályfőnöke. A járványügyi szabályok betartásával, házról házra járva tűzte fel a diákjainak a szalagot – írja a Sonline.

A szalagavatók országszerte elmaradtak, és egyelőre bizonytalan, mikor lehet megtartani az ünnepségeket. Kovács Ágnes, a 12. d osztályfőnöke nem akarta postán elküldeni a diákoknak a szalagokat, ezért kollégájával nyakukba vették a várost, és felkeresték a tanulókat.

„Egy hétvégét rászántunk, és Raskoványi Miklós osztályfőnök-helyettessel végiglátogattuk a gyerekeket” – mesélte Kovács Ágnes. A szalagavató túra pénteken délután kezdődött, és vasárnap délután tűzték fel az utolsó szalagot.

Néhányan nyelvvizsgázni voltak, és előtte, a helyszínen kapták meg a szalagjaikat. A diákok azt mondták, sok iskolában még nem kapták meg a fiatalok az utolsó évesek jelképét, ezért nagyon jó érzés volt, hogy ők a kabátjukra tűzhették a szalagjukat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Mohai Balázs)

Szalagavató a járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top