nlc.hu
Trend

Visszajár a szalagavatóra kölcsönzött ruha foglalója

Elmaradnak a szalagavatók, de a kölcsönzők nem akarják visszaadni a ruhákért fizetett foglalót

Pedig a szalagavatóra kölcsönzött ruhákért fizetett foglaló visszajár, hiszen egyik szerződő fél sem tehet arról, hogy korlátozásokat vezettek be a vírus miatt.
Szalagavató

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások között el kell halasztani a szalagavató bálokat is. A bejelentés után több középiskola úgy döntött, nem elhalasztják, hanem meg sem tartják a bálokat.

Rengeteg diák azonban már hónapokkal ezelőtt ruhát kölcsönzött a szalagavatóra, a kölcsönzők pedig többnyire foglalót kértek. Ez a teljes összeg 40-50 százaléka is lehet, több esetben pedig nem adják vissza akkor sem, ha elmarad a szalagavató – írja a 24.hu.

Egy budai gimnázium diákjának a szülei arról számoltak be, hogy egy ötödik kerületi kölcsönzőben nem akarták visszaadni a 27 500 forintos foglalót. Ugyanez történt a lány egyik barátnőjével is egy váci ruhaszalonban.

A lap felhívott több budapesti ruhakölcsönzőt is, mi a helyzet ilyen esetben a foglalóval. Kiderült, hogy egyik sem adja vissza. Volt olyan szalon, ahol másfél évig levásárolható az összeg, egy másik helyen pedig közölték: „ha a kislány öt-hat év múlva férjhez megy, beszámítjuk az összeget az esküvői ruhába”. Az először említett szülők végül felolvasták a foglalóra vonatkozó törvényt az üzletben, így végül nagy nehezen visszakapták a pénzt.

Egy ügyvéd szerint egyértelmű, hogy ilyen esetben visszajár a foglaló, mert ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, a foglaló visszajár. Nyáron pedig senki sem tudhatta, milyen korlátozások lesznek a vírus miatt, és ha lesznek, mikor.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Mohai Balázs)

Még több cikk a szalagavatós ruhákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top