nlc.hu
Életmód

Romlik a Covid-helyzet Balassagyarmaton

Durván megugrott a fertőzésszám Balassagyarmaton, a brit variáns lehet a felelős

Két hete emelkedőben van a kórházban ápolt Covid-betegek száma Balassagyarmaton, és egyre több fiatal szervezetében mutatják ki a vírust.

Jelenleg 56 fertőző beteg fekszik a balassagyarmati Covid-osztályon, közülük minden második beteg állapota súlyos, lélegeztetőgépen pedig 12-en vannak. Az orvosok az emelkedésért egyértelműen a brit variánst teszik felelőssé. Az aggasztó híreket a 24.hu szúrta ki a város polgármestere, Csach Gábor Facebook-oldalán egy vasárnapi bejegyzésben.

98. VESZÉLYHELYZETI KÖZLEMÉNY (2021.02.21.) Tisztelt Balassagyarmatiak! A héten rosszak a járványadatok 🙁 A...

Közzétette: Gabor Csach – 2021. február 21., vasárnap

A bejegyzés tanulsága szerint a napi beazonosított fertőzésszám 6,8-ra emelkedett. Bár a kórházban fekvő betegszám nem lett nagyobb, a súlyos állapotúak aránya megnőtt, ami aggodalomra adhat okot. Csach Gábor azért jó hírt is mondott: a kórházi oltóponton már több mint 4200 embert oltottak be nagyrészt Pfizer vakcinával, de az oltást már a Szputnyik V vakcinával is megkezdték, és komolyabb mellékhatások az utóbbi esetében sem jelentek meg.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top