nlc.hu
Életmód

A főváros lakossági koronavírus tesztprogramjának új eredményei

Budapest második ingyenes tesztelésén majdnem négyszer annyi lett a pozitív tesztek aránya, mint decemberben

A fővárosi önkormányzat szerint ez azt jelenti, hogy nem lankadhat a figyelem, továbbra is be kell tartani a szabályokat.

Február 18-27. között, két helyszínen folytatódott a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja, amin a  budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok vehettek részt. Míg decemberben több mint ötezer, most februárban csaknem tízezer tesztet biztosítottak a budapestieknek.  A hivatalos közlemény szerint a második körben a sikeres tesztek 2,53 százaléka lett pozitív, és ez majdnem négyszeres pozitivitási arányt jelent a karácsony előtti adatokhoz képest, akkor ugyanis 0,62 százalék volt az arány.

Ez azt jelenti, hogy a vírus itt van, nem lankadhat a figyelem, mindenkinek továbbra is be kell tartania a szabályokat a maszkviseléssel, távolságtartással, fertőtlenítéssel kapcsolatban figyelmeztetnek.

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti. Ehhez az önkormányzat már készített egy oltási tervet, amelyet bemutatott az illetékes államtitkárnak, 10 oltópont megnyitásáról Budapesten, nemcsak a kerületi egészségügyi intézményekben, hanem például a gyógyfürdőkben, és a Városligeti Műjégpályán.

(via hvg.hu)

Mintát cseppent egy antigén koronavírus gyorsteszt paneljére egy, a köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelését végző orvostanhallgató a Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Főosztályának ügyfélszolgálatán 2021. január 2-án.

Mintát cseppent egy antigén koronavírus gyorsteszt paneljére egy, a köznevelésben dolgozók koronavírus-tesztelését végző orvostanhallgató a Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Főosztályának ügyfélszolgálatán 2021. január 2-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top