nlc.hu
Életmód

A magyar falu, ahol még nem volt fertőzött

Ebben a magyar faluban még nem volt koronavírus-fertőzött

A Zalai megyei Kallósdot eddig elkerülte a koronavírus.
Ebben a magyar faluban még nem volt koronavírus-fertőzött

Bár hivatalosan elérhető kimutatás nincs róla, akadnak még olyan magyarországi települések, amelyeket a járvány kezdete óta elkerült a koronavírus-fertőzés. Az egyik ilyen a zalai dombok között fekvő 100 fős zsákfalu, Kallósd.

A hvg.hu riportjából kiderült, hogy még csak hatósági karanténba sem került senki a a faluban. Amikor a helyieket arról kérdezik, hogyan úszták meg a fertőzést, sokan viccel válaszolnak: a sok fokhagymával, a helyi levegővel, a hosszú bekötőúttal és a térerő hiányával magyarázzák a vírusmentességet.

Kallósd adottságai ideálisnak tűnnek ahhoz, hogy elkerülje a járványt. Átmenő forgalom nincs, és nevezetesség van ugyan, de az utóbbi egy évben alig néhányan keresik fel a kis dombon álló különleges, 13. századi kerektemplomot.

A polgármester szerint semmilyen különleges intézkedést nem vezettek be, csak betartották az ajánlásokat, lefújták a rendezvényeket, és kérték a fiatalokat, hogy kevesebbet érintkezzenek az idősekkel.

(Kiemelt kép: Kallósd.hu)

Magyar falvak az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top