nlc.hu
Életmód

Tehervonattal akart valaki balesetet okozni?

Valaki szándékosan kapcsolta le egy tehervonat utolsó kocsiját, hogy balesetet okozzon

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset, miután valaki lekapcsolta egy tehervonat utolsó kocsiját.
Tehervonat

Valaki szándékosan lekapcsolta egy tehervonat utolsó kocsiját a Rákospalota–Újpest állomás előtt, hogy balesetet okozzon – értesült a Telex, az információt pedig a MÁV és a rendőrség is megerősítette.

Az eset két hete vasárnap történt, amikor az állomás előtt a tehervonatnak 8 percet állnia kellett. Ekkor valaki szakszerűen lekapcsolta az utolsó kocsit, a rajta lévő végjelzés-táblákat pedig átrakta az utolsó előtti kocsira. Ez azért volt fontos az elkövetőnek, hogy amikor az állomásfőnök megnézi a beérkező vonat végén a jelzést, nem fog gyanút, hogy valami kint maradt a pályán.

Az elkövető aztán a lekapcsolt vagont mechanikusan lefékezte, hogy egy esetleges ütközés esetén még nagyobb baj történjen. Minden jel arra utal, hogy jól tudta, mit csinál. Azt is pontosan tudnia kellett saját biztonsága érdekében, hogy legalább 5 percet állni fog a szerelvény, mert a művelethez be kellett lépnie a kocsik közé.

Szerencsére a következő tehervonat mozdonyvezetője időben észlelte a lekapcsolt kocsit, és 40 méterrel előtte meg tudott állni. A szerencsének azonban nagy szerepe volt abban, hogy nem történt baleset: ezen a főpályán ugyanis 80 kilométer/órával haladhatnak a vonatok, de az érkező tehervonat – más okok miatt – 40-es sebességjelzést kapott.

A rendőrség nyomoz az ügyben, a MÁV pedig belső vizsgálatot indított.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top