nlc.hu
Életmód

Mától sűrűbben indulnak vonatok a Balaton felé

MÁV: mától sűrűbben járnak a vonatok a Balaton felé

Bár a mai időjárás nem éppen ezt mutatja, megkezdődött az előszezon a Balatonnál, és ennek köszönhetően már a MÁV is bevezette az előszezoni, sűrűbb vonatmenetrendet.

A nyári menetrend ugyan csak június 19-én indul a MÁV járatain, a járatsűrűsödés már a mai napon kezdetét vette, ugyanis a vasúttársaságnál is figyelembe veszik, hogy a tónál elindult az előszezon. Az előszezonban a Siófok és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben áll meg a vonat – írja az MTI-re hivatkozva a Telex.

Sűrűbben járnak a vonatok a Balaton déli partjának irányába (fotó: Pixabay)

Sűrűbben járnak a vonatok a Balaton déli partjának irányába (Fotó: Pixabay)

A déli parton már az előszezonban is étkezőkocsis járatokon utazhatunk és a sűrűbb közlekedéshez több InterCity járat is társul. A Balaton északi partján május 30-ig villamosítás miatt a vasúti közlekedés szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek. A déli parton viszont közvetlenül elérhetővé válik Budapestről Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep és Máriaszőlőtelep.

Készülsz a nyárra?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top