nlc.hu
Életmód

Mi ugyan utazhatunk, a gyereket tesztelni kell

Védettségi igazolványt elfogadó országok: a gyerekeknek sok helyen PCR-tesztre lesz szükség az utazáshoz

Lassan, de biztosan terjed a magyar védettségi igazolványt elfogadó országok köre, de akad egy kis probléma a családosoknak: az oltatlan gyerekeket ezek közül nem mindegyik engedi be negatív PCR-teszt nélkül.

Alaposan fel kell készülnie annak, aki idén nyáron külföldi utazásra adja a fejét. Ugyan folyamatosan halljuk a hírekből, hogy melyik országokkal kötött a magyar diplomácia megállapodást a védettségi igazolvány elfogadásáról – jelenleg Bahrein, Csehország, Szlovénia, Törökország, Montenegró, Horvátország, Szerbia és Észak-Macedónia fogadja el az okiratot, Görögország pedig akkor, ha hiteles fordítás is rendelkezésre áll róla –, de sajnos az még ezen országok között is változik, hogy az oltatlan gyerekeket milyen feltételekkel engedik be az országba – írja az ATV.

A Bledi tó Szlovéniában erősen hívogató (fotó: Pixabay)

A Bledi tó Szlovéniában erősen hívogató (Fotó: Pixabay)

Horvátországban például csak a hét év alatti, védettségi igazolványos szülővel utazó kiskorú kap felmentést a negatív PCR-teszttel a karanténkötelezettség alól, az ennél idősebb gyerekeket mindenképp tesztelni kell útnak indulás előtt. Montenegróban is hasonló a helyzet, csak ott ötéves kor a korhatár. Csehországba, Bahreinbe és Szlovéniába minden oltatlan 18 éven alulinak szüksége lesz PCR-tesztre a karanténmentes nyaraláshoz, viszont Észak-Macedóniában, Törökországban és Szerbiában szülői kíséret mellett nem szükséges a fiatalok tesztje.

További híreink a védettségi igazolvány használatáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top