nlc.hu
Életmód

Bekapta a bálna a halászt

Bekapta a bálna a homárhalászt, majd kiköpte

Könnyed merülésnek indult a tiszta vízben, majd egy másodperc alatt fordult drámává. A homárhalász végül megmenekült.

A 444 vette észre a BBC hírét, miszerint egy amerikai homárhalász, az 56 éves Michael Packard megmenekült egy hosszúszárnyú bálna torkából. A férfi 40 éve foglalkozik homárok kifogásával, és amikor pénteken a társával kihajóztak, felvette a búvárruháját, és merült egyet. Azt mondja, nagyon tiszta volt a víz, így mélyre le lehetett látni, ezért is lepte meg nagyon, hogy amint beért a vízbe, hirtelen minden sötét lett, és egy nagy ütődést érzett.

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Képünk illusztráció / Fotó: Unsplash

Elsőre azt hitte, hogy egy fehér cápa támadta meg, de aztán nem érzett fogakat, és rájött, hogy egy bálna szájában lehet, és hogy a hatalmas emlős le fogja nyelni. Packard azt mondja, hogy feleségére és két fiára gondolt ekkor, de a következő pillanatban a bálna már feltört a felszínre, majd kinyitott a száját és rázni kezdte a fejét. A férfi nagy erővel repült ki a bálna torkából, és a vízbe csapódott. Azóta sem akarja elhinni, hogy mi történt vele, mintegy 30-40 másodpercet tölthetett a bálna szájában.

Társa, aki ekkor már a vizet kémlelte, hogy Packard nyomaira bukkanjon, gyorsan visszahúzta a fedélzetre a férfit, aki egy kisebb térdsérüléssel megúszta a kalandot. A hosszúszárnyú bálnák rendszeresen óriásira tátják a szájukat, hogy a létező legtöbb kisebb halat bekapják egyszerre, ezért tengerbiológusok szerint a bálna nem az emberre vadászott, hanem véletlenül került csak épp egy nagyobb zsákmányszerzés közben az útjába. 

Zúg a tenger: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top