nlc.hu
Életmód

Pont Ott parti 2021

Egy év kihagyás után ismét lesz “pontváró” parti a felvételizőknek

Tavaly a koronavírus miatt elmaradt a Pont Ott parti.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából július 22-én, Budapesten rendezi meg az Oktatási Hivatal és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a Pont Ott Partit, ahol a felvételizők először értesülhetnek a felvételi ponthatárokról – jelentette be a tárca parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a közösségi oldalán.

Egy év kihagyás után ismét lesz "pontváró" parti a felvételizőknek

Fiatalok a felsőoktatási ponthatárok bejelentésén, a Pont Ott Parti rendezvényen Pécsen a Széchenyi téren 2018. július 25-én. A bejelentéssel eldőlt, hogy a csaknem 108 ezer jelentkező közül hányan kerülnek be az általános eljárásban egyetemre, főiskolára.
MTI Fotó: Sóki Tamás

Schanda Tamás jelezte, hogy az idei helyszínről és a további részletekről a következő napokban várható tájékoztatás.

Tavaly elmaradt a szokásos felvételi eredményváró parti a járványhelyzetre való tekintettel.

A jelentkezők által elért felvételi összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló kormányrendeletben meghatározott szempontok alapján várhatóan 2021. július 22-én derülnek majd ki a végleges felvételi ponthatárok.

(MTI)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top