nlc.hu
Életmód

Holland válogatott szivárványos karszalagja

Szivárványos karszalaggal készül a holland válogatott a budapesti meccsre

Puskaporos lesz a hangulat a budapesti meccsen.

A holland válogatott bejelentette, hogy a csapatkapitányuk, Georginio Wijnaldum szivárványos karszalaggal vezeti majd ki a csapatát a Puskás Arénába az Eb-nyolcaddöntőjében – számolt be róla  444.hu. A szivárványos One Love felirattal azt akarják üzenni, hogy elítélik a kirekesztés és a diszkrimináció bármilyen formáját, és kiállnak azok mellett, akiket a világ bármely pontján diszkriminálnak. A karszalagot Budapesten mutatják be – nem véletlenül.

Szivárványos karszalaggal készül a holland válogatott a budapesti meccsre

Szivárványos karszalaggal készül a holland válogatott a budapesti meccsre (Fotó: Facebook)

Ahogy mi is megírtuk, az UEFA nem engedélyezte azt, hogy Münchenben szivárványszínű kivilágítást kapjon a stadion a német-magyar meccs idején.

A német város vezetése így akart tiltakozni a magyar kormány új, homofób törvénye ellen. (Az UEFA letiltó döntése után több német klub bejelentette, hogy náluk szivárványszínűek lesznek a stadionok szerdán este, a kereszténydemokrata bajor miniszterelnök is sajnálja, hogy nem lehetett kivilágítani a müncheni stadiont.)

Manuel Neuer a Portugália elleni Eb-meccsen is szivárványos kapitányi szalagot viselt, az UEFA megvizsgálta, és úgy döntött, hogy ez nem politika, hanem jó ügyet szolgál.

Ezért vesznek fel a hollandok szivárványos karszalagot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top