nlc.hu
Szabadidő

Úgy tűnik, mégsem lesz szivárványszínű a müncheni stadion

Úgy tűnik, mégsem lesz szivárványszínű a stadion a német-magyar meccsen

Az UEFA egységes dizájnt ír elő a stadionokra vonatkozóan, így valószínűleg nem lesz szivárványszínű a müncheni aréna a német-magyar meccsen.
A müncheni Allianz Arena szivárványszínűre kivilágítva

Úgy tűnik, nem kap szivárványszínű kivilágítást a müncheni Allianz Arena a szerdai német-magyar Eb-meccsen – vette észre a Telex a Bild hírét.

A német lap arról ír, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ragaszkodik ahhoz, hogy az Európa-bajnokság mérkőzéseinek helyt adó 11 stadiont csak a résztvevő csapatok vagy az UEFA színeivel lehet kivilágítani.

Az UEFA egységes megjelenést ír elő a stadionokra vonatkozóan, és jó oka van ennek az egységes dizájnnak. Talán nem kell majd változtatni a kivilágításon a szerdai meccsre

– mondta a Német Labdarúgó-szövetség szóvivője, Jens Grittner.

Hivatalos döntés ugyanakkor még nem született az ügyben.

Mint arról korábban beszámoltunk, a müncheni főpolgármester hivatalos levélben kérte az UEFA-tól, hogy a június 23-i Németország–Magyarország Európa-bajnoki meccs előtt szivárványszínűre világítsák ki a mérkőzés helyszínét, az Allianz Arenát.

A város ezzel a gesztussal kíván kiállni a tolerancia és az egyenlőség mellett, valamint így szeretnének reagálni arra, hogy a múlt héten a magyar parlament elfogadta a melegek jogait korlátozó törvényt, amely összemossa a pedofíliát és az LMBTQ+-közösséget.

(Kiemelt kép: Frank Hoerman / augenklick/ Martin Hangen / dpa Picture-Alliance via AFP)

Foci-Eb az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top