nlc.hu
Életmód

Covid-osztályon késelő kínai elmeállapota

A koronavírus is okozhatta a Honvédkórházban gyilkoló kínai késelő agresszióját

Ha a koronavírus okozta az agressziót, akkor a férfi, aki harminc késszúrással ölte meg a tanárnőt a Covid-osztályon, nem lesz büntethető.

Vizsgálják, hogy a koronavírus váltotta-e ki a kínai szakács őrjöngését a Honvédkórház Covid-osztályán. Erről az áldozat családjának ügyvédje beszélt az RTL híradónak. A férfi ollóval támadt egy betegtársára még márciusban – a nő később meghalt. Az orvosok azt már kizárták, hogy drog vagy túl sok nyugtató lett volna a támadó szervezetében.

Vizsgálják, hogy a koronavírus okozta-e Honvédkórházban gyilkoló kínai késelő agresszióját

Vizsgálják, hogy a koronavírus okozta-e Honvédkórházban gyilkoló kínai késelő agresszióját (Illusztráció: Unsplash)

Mint azt korábban mi is megírtuk, sokáig kikötözve tartották a Honvédkórház Covid-osztályán azt a kínai férfit, aki március 13-án sebészollóval támadt rá egy 54 éves, lélegezgetőgépen lévő betegtársára, Mariannára.Valaki azonban úgy döntött, már nincs szükség arra, hogy a férfi mozdulatlanul feküdjön, eloldozta a kötést, ezután történt meg a halállal végződő támadás. A férfi egy sebészeti ollóval több tucatszor arcon és mellkason szúrta az ágyában fekvő asszonyt. A férfi kirohant az osztályról, a biztonsági őr megpróbálta visszatartani, de őt is megsebezte a kezén. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei a kórház udvarán elfogták a 37 éves, kínai állampolgárságú támadót. A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A férfi a kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire. A gyanúsítás ellene: védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete. Tettéért akár életfogytig tartó börtönt is kaphat, vagy elmegyógyintézetbe kerülhet. 

Az áldozat családjának ügyvédje úgy tudja, a támadó korábban is agresszív volt, ezért az ágyhoz kötözték, de valahogy kiszabadult. A toxikológiai vélemény szerint semmilyen bódítószer, túladagolt nyugtatószer nem volt a vérében, ezért az ügyvéd szerint hamarosan azt vizsgálják, hogy 

a koronavírus okozta-e a férfi agresszióját.

A kínai férfi elmeállapotát jelenleg is vizsgálják. Ha megállapítják, hogy a koronavírus okozta az agresszióját és ezért nem volt beszámítható, akkor kényszergyógykezelésre ítélhetik. Ebben az esetben büntethetőségét egy olyan betegség miatt zárhatják ki, amely már elmúlt.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top