nlc.hu
Életmód

A Dunakeszin kóborló 3 éves gyerek nagyapja

Megszólalt a nagypapa, akinek 3 éves unokája meztelenül kóborolt Dunakeszin, míg ő meccset nézett

Elismeri a felelősségét László, a Dunakeszin meztelenül kóborló kisfiú nagypapája, de azt nem érti, hogyan tudott a gyerek két kulcsra zárt ajtót kinyitni.
Kisfiú sétál

Mi is megírtuk, hogy néhány napja egy 3 éves kisfiú meztelenül kóborolt Dunakeszi utcáin. A gyereket végül a rendőrök vitték haza épségben. Kiderült, hogy a kisfiú a nagyapja felügyeletére volt bízva, ám a férfi meccset nézett, észre sem vette, hogy eltűnt az unokája.

A Blikknek sikerült megszólaltatnia a nagypapát, Lászlót, aki így emlékezett vissza a történtekre:

„A tévében épp a foci Eb-döntő meccsét ismételték, amikor az unokám bejött hozzám. Korán volt még a reggelihez, meg aztán Kristófka bátyja is aludt még, ezért nem álltam fel, hogy kaját adjak neki. Nagy kópé az én kisunokám, de nem hittem volna, hogy világgá megy. Azt hittem, bement a lányom, Tilda szobájába, erre kiderült: megpattant a lakásból. Nem akartam hinni a fülemnek, amikor a lányom azzal hívott az irodából, hogy rendőrök találtak rá az anyaszült meztelen Kristófkára, és épp úton vannak vele hazafelé.”

A gyerek 700 métert gyalogolt a forgalmas Fóti úton, majd bement egy élelmiszerboltba, ahol épp rendőrök vásároltak. Ők vitték be a közeli bölcsődébe, ahol az egyik dada felismerte a kisfiút.

De hiszen ez a Tilda gyereke, a Kristófka! Rögtön megkereste a lányom számát, akit a munkahelyén ért utol. Tilda az első sokkon átesve megmondta a címet, a rendőrök pedig hazafuvarozták a kis szökevényt

– mondta a gyerek nagyapja.

Bár Kristófka kalandja szerencsésen végződött, a rendőrök kiskorú gondatlan veszélyeztetése miatt feljelentették a nagypapát. László elismerte, hogy hibázott, és vállalja a felelősséget, de sokat gondolkodott azon, hogyan nyithatta ki Kristófka a társasház és a lakópark szintén kulcsra zárt ajtaját.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay)

Eltűnt gyerekek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top