nlc.hu
Életmód

Ez a világ legdrágább sült krumplija - videó

Halmozza a rekordokat egy étterem, a világ legdrágább sült krumpliját is náluk kapni

Körülbelül 60 ezer forintba kerül, és többek között a szarvasgomba, valamint az aranypor lehet az, ami megdobja az árát.

Egy New York-i étterem tizedik Guinness-rekordját döntötte meg, a Serendipity3 ugyanis a Nemzeti Sült krumpli Nap alkalmából elkészítette a világ legdrágább sült krumpliját. A Guinness Rekordok Könyvének illetékesei hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az étterem vezetőinek a hivatalos tanúsítványt.

A Creme de la Creme Pommes Frites elnevezésű étel hozzávalói között a burgonya mellett olyan különleges tételek szerepelnek mint a Dom Perignon pezsgő, J. LeBlanc pezsgőecet, francia libazsír, szarvasgombás só, olaj, illetve vaj, valamint szarvasgombás pecorino és raclette, biotejszín és 23 karátos ehető aranypor.

Serendipity3, amely pénteken nyitotta meg újra kapuit a járvány miatti hosszabb zárvatartás után, közölte, hogy a 200 dolláros (kb. 60 ezer forint) ételt nem lehet helyben kérni, előre kell jelezni, ha valaki szeretné megkóstolni. Korábban egyébként olyan ételekkel sikerült bekerülniük a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a világ legnagyobb esküvői tortája és a legdrágább fagylaltkehely.

(via UPI)

sült krumpli

Fotó: Serendipity3 / Facebook

Luxus az asztalon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top