nlc.hu
Utazás

Több mint félévi átlagkereset menne el a világ legdrágább hamburgerére

Elmegy az étvágyad, ha megtudod, mennyibe kerül a világ legdrágább hamburere

A különleges alapanyagok miatt két héttel előre kell megrendelni a luxusfinomságot.

Hollandia egyik legismertebb éttermének számít a De Daltons, amelynek tulajdonosa Robbert Jan de Veen arra hajt, hogy a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerüljön az alábbi kajaköltemény, amelyről azt állítja, hogy ez a világ legdrágább hamburgere – írja a Vezess.hu First Class rovata. 

A szerényen csak The Golden Boy nevet viselő hamburgerért 5000 eurót, azaz mintegy 1,75 millió forintot kell fizetni, igaz, ezért téynleg a világ legjobbnak számító alapanyagaiból készül a jellegzetes szendvics. A húspogácsa wagyu marhából készül, de kerül bele spanyol Ibérico sonka, jó adag Beluga kaviár, fehér szarvasgomba, érlelt angol cheddar sajt, a luxus netovábbjaként pedig ehető arannyal is megszórják, bár utóbbi pont nem az íze végett kerül a hamburgerbe. 

Majdnem kétmillió forint a világ legdrágább hamburgere

Közel kétmillió forint, de jótékony célra készült (Fotó: De Daltons)

A húspogácsát olyan barbecue-szósszal kenik meg, amelyhez a világ egyik legdrágábbjának számító, kopi luwak típusú kávét – ennek a héját emésztik meg felhasználás előtt a cibetmacskák – és Macallan skót whiskyt kevernek, utóbbit tálalás előtt is felhasználják, hogy whisky-aromájú füsttel itassák át a hamburgert, amelynek a zsemléjét Dom Pérignon pezsgővel lazítják fel. 

Mielőtt azonban fejcsóválva a pazarlás szót kezdenénk ismételgetni, fontos megjegyezni, hogy Jan de Veen a luxsuburgert kifejezetten jótékony célra szánja: az első szendvics árát teljes egészében egy holland élelmiszerbanknak utalja át. 

„Őrültség ötezer eurót fizetni egy hamburgerét, de még nagyobb őrület, hogy több mint 160 ezer ember fordul idén az élelmiszerbankhoz Hollandiában” – hangsúlyozta az étterem tulajdonosa.

Még több hamburger az nlc-n:

  • Szaftos darált húsos csoda 20 perc alatt: Sloppy Joe
  • Hajmeresztő ára van az ország legdrágább hamburgerének
  • Halburger, halas wrap – itt van az édesvízi ragadozó halak szezonja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top