nlc.hu
Életmód

Zacher Gábor a járványhelyzet alakulásáról

Zacher Gábor: Bírjuk ki tenger nélkül a nyarat, mert baj lesz!

A toxikológus szerint biztos, hogy lesz negyedik hullám, csak az a kérdés, mikor érkezik.

„Egyre több ország szigorít, és a korábban idézett oltási ranglista azért is fontos, mert ha itthon csökken az oltási hajlandóság, és folyamatosan romlik a pozíció, nem sokáig lesz zöld besorolásban Magyarország. Bár, ha engem kérdeznek, egyébként is azt mondom: keressünk belföldi úti célt, bírja ki a magyar tenger nélkül az idei nyarat, mert baj lesz! Mert negyedik hullám lesz, a kérdés csak az, hogy mikor és milyen” – nyilatkozta az Indexnek Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház főorvosa.

Szerinte őszig még 2-2,5 millió embert kellene beoltani, és támogatja azt, hogy azoknál, akiknél egyes vakcinák után nem alakult megfelelő védettség, kaphassanak egy harmadik oltást.

„Idehaza körülbelül még 3 millióan nincsenek beoltva, az oltási hajlandóság megállt, ráadásul olyan, mintha a kormány elengedte volna az oltást – ez nagyon nem jó... Nem elég az 5,5 millió oltott, nem elég a kommunikáció, továbbra is hiányolom az érthető, informatív tájékoztatást, és azt, hogy az oltást szinte házhoz vigyék” – tette hozzá.

Dr. Zacher Gábor

Fotó: MTI / Mohai Balázs

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top