nlc.hu
Életmód

Babos Tímea nem indul az olimpián

Babos Tímea pályafutása legfájóbb döntését hozta meg: visszalépett az olimpiától

Az orvosok tanácsára vissza kell lépnie az olimpiától Babos Tímeának.
Babos TÍmea

Sérülése miatt Babos Tímea nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpia tenisztornáján. Babos kedden feladta első fordulós mérkőzését a Római Teniszakadémián zajló budapesti salakpályás viadalon, majd miután csípőproblémája nem javult, csütörtökön visszalépett a páros negyeddöntőtől.

Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben. Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett

– közölte pénteken Babos Tímea a honlapján.

Hozzátette: az alapos egészségügyi vizsgálatok – MRI, ultrahang, röntgen – alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnie az olimpiától, és egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem játszhat.

Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a magyar csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián. Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok és szurkolok a magyar csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért

– fogalmazott a babostimea.hu oldalon.

„Ez volt Timi pályafutásának talán legnehezebb döntése, hiszen nemcsak hogy harmadjára jutott ki az olimpiára, hanem a barátnőjével, Jani Rékával indult volna párosban, Fucsovics Mártonnal pedig, akivel gyakorlatilag gyerekkoruk óta összekapcsolódik a karrierjük, vegyes párosban jó esélyeik lettek volna” – nyilatkozta a magyar teniszező édesapja, Babos Csaba pénteken az M1 aktuális csatornának.

A női szakágvezető, aki egyben Billie Jean King Kupa-kapitány is, hozzátette, lányának már a wimbledoni tornán is komoly fájdalmai voltak, de edzésben maradt, bízva abban, hogy az idő múlásával esetleg javul az állapota, azonban a budapesti tornán egyesben vívott mérkőzése rávilágított, hogy komolyabb a gond.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Olimpia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top