nlc.hu
Életmód

Veszélybe kerülhetnek a Google térkép-használók

Vigyázz, életveszélyes helyekre vihet a Google térképe!

Úgy tűnik, nem konzultál helyi túravezetőkkel a Google.
túrázás

Skót hegymászó szervezetek hevesen kritizálják a Google-t, véleményük szerint ugyanis térképe “potenciálisan életveszélyes” útvonalakat ajánl a Ben Nevisre (az Egyesült Királyság legmagasabb hegycsúcsára) és egyéb hegycsúcsokra tartó túrázóknak, és az embereket sziklaszirtekre irányítja.

Még a legtapasztaltabb hegymászónak is nehézséget okozna ennek az útvonalnak a követése. Nagyon meredek, sziklás és ösvény nélküli területen vezet át, ahol még jó látási viszonyok között is nehéz megtalálni az nyomvonalat. Alacsonyan lévő felhők esetén és esőben a javasolt útvonal követése akár halálos is lehet” – mondta Heather Morning, a Mountaineering Scotland biztonsági tanácsadója.

A Nagy-Britannia legmagasabb hegycsúcsait felügyelő szervezet már felvette a kapcsolatot a céggel a probléma matt, de egyelőre nem kaptak választ. Azt javasolják, hogy az útvonalak kialakításakor a Google konzultáljon velük vagy helyi túravezetőkkel.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Túráznál? Ezeket ajánljuk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top