nlc.hu
Életmód

Beteg gyermek szüleit verte át

Tudta, hogy beteg a szülők gyermeke, mégis átverte őket

Másfél hónapnyi munkabérét tartja vissza a vállalkozó.

A Blikk írta meg Tóth Anitának és férjének, Csabának a döbbenetes történetét. A szülők 2020. novemberében tudta meg, hogy hároméves kisfiuk, Nikó leukémiás. A gyermekre sok vizsgálat várt, ám a pár munkáltatója azonban nem tolerálta, hogy akár a legváratlanabb időpontokban kell kórházba vinni a kisfiút, így mindkettőjüket elbocsátotta. Anita ezt követően otthon maradt Nikóval, míg Csaba próbálta meg a pénzt megkeresni segédmunkásként. Úgy tűnt, a család egyenesbe jön, ám Csabát másfél hónapnyi munkájáért nem fizették ki.

beteg, gyerek, leukémia

Fotó: Pexels

„Egy ideig még telefonon elértük a vállalkozót, aki fűt-fát ígért nekünk. Mostanra már felszívódott, holott tudta, mennyire nehéz helyzetben vagyunk, hiszen van egy tízéves lányunk és Nikó, aki már több tucatnyi kemoterápiás kezelésen van túl, és még nincs vége. Nekünk minden egyes forint számít, albérletben lakunk, két gyermeket nevelünk” – mesélte a lapnak kétségbeesetten Anita és Csaba, akiknek még a lakhatásuk is veszélybe került, hiszen Nikó után mindössze 132 ezer forintot kapnak, amiből még az albérletet is alig tudják kifizetni.

Szerencsére a gyermek állapota egyre jobb, és Csabának az átverés óta sikerült egy biztos munkahelyet találnia, ám továbbra is nehéz anyagi helyzetben vannak.

Amennyiben támogatná a Tóth családot, a következő számlaszámon megteheti: K&H bank; HU41104081178676824990831005 Tóth Anita; közlemény: adomány

Fotó: Pexels

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top