nlc.hu
Életmód

Mosogatógépes trükk a nedves edények ellen

Ezzel a trükkel szárazon veheted ki a mosogatógépből az edényeket

Nedvesek maradnak az edények a mosogatógépben a program végén? Próbáld ki ezt a trükköt!
Mosogatógép

A mosogatógép hatalmas segítség a háztartásban, de van egy bosszantó tulajdonsága: nem szárad meg benne minden edény a program végére. Ez persze könnyen megoldható, ha kinyitjuk a gép ajtaját, és megvárjuk, amíg maguktól megszáradnak a holmik, de addig gyűlnek a szennyes edények a konyhapulton. A másik módszer a törölgetés, amivel az a gond, hogy melós, és nem is annyira higiénikus.

Egy Babs nevű nagymama módszere talán megoldást hozhat a mindenki által ismert problémára. A nyolc unoka nagyija a TikTokra posztolt egy videót, amelyben egy pofonegyszerű trükköt mutatott a mosogatógépben lévő nedves edényekre.

A nagymama azt mondja, amikor lejár a program, nyisd ki a mosogatógépet, teríts egy konyharuhát az ajtóra, majd csukd be az ajtót. Várj öt percet, és kész is vagy, az edények megszáradtak.

A videó csaknem 5 millió megtekintésnél és félmilliónál több lájknál jár. A módszert kipróbáló kommentelők vegyes tapasztalatokról számoltak be: volt, akiknél tökéletesen bevált a konyharuhás trükk, mások viszont azt írták, hogy semmilyen hatása nem volt. Persze valószínűleg az sem mindegy, milyen anyaga van a konyharuhának.

(Kiemelt kép: Pexels/cottonbro)

Háztartási tippek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top