nlc.hu
Életmód

Elhunyt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa

Elhunyt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa

A zenész nyolcvanéves volt.

Nyolcvanéves korában meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa. A zenekar néhány hete jelentette be, hogy Watts egészségügyi problémák miatt nem tud részt venni az együttes szeptemberben kezdődő turnéján, írja a Telex.

„Mérhetetlen szomorúsággal jelentjük be Charlie Watts halálát. A mai nap folyamán békésen, családja körében hunyt el egy londoni kórházban. Nagyra becsült férj, apa és nagyapa volt, és generációjának egyik legnagyobb dobosa” – áll a haláláról szóló közleményben.

Charlie Watts 1963-ban csatlakozott a  zenekarhoz, és Mick Jaggeren és  Keith Richardson kívül ő volt az egyetlen tag, aki az összes stúdióalbumon közreműködött. A Rolling Stones mellett más zenei projektekben is részt vett, saját lemezeket is adott ki.  1989-ben a Rolling Stones tagjaként beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, a neves zenekritikus, Robert Christgau szerint pedig ő volt a rock zene legnagyobb dobosa, illetve a Rolling Stone magazin listáján, ami minden idők 100 legjobb dobosát sorolták fel, a 12. helyen szerepelt.

Charlie Wattsnál 2004 júniusában torokrákot diagnosztizáltak, de a kezelések hatására felgyógyult a betegségből. 2021. augusztus 5-én jelentették be, hogy szívműtétjét követően úgy döntött, hogy egyelőre nem lép fel a zenekarral koncertkörútjukon, és hogy Steve Jordan fogja ideiglenesen helyettesíteni a doboknál. 

Charlie Watts

Charlie Watts 2019 augusztusában a Rolling Stones egyik koncertjén. (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top