nlc.hu
Életmód

Műholdfelvételek a kabuli reptéren összegyűlt tömegről

Műholdképeken is látszik, mekkora volt a tömeg a kabuli reptérnél

A tálibok kedden bejelentették, afgán állampolgárok nem mehetnek a kabuli repülőtérhez.

Hétfőn, azaz augusztus huszonharmadikán olyan sokan gyűltek össze a kabuli Hamid Karzai nemzetközi repülőtérnél, illetve annak környékén, hogy a Maxar Technologies által közzétett műholdfelvételen is látszik a tömeg, adta hírül a 444.

Miután néhány nappal ezelőtt a tálib lázadók harc nélkül behatoltak Kabulba, és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket, igazi káosz alakult ki a reptéren, sokan szerettek volna elmenekülni az országból. Sajnos több haláleset is történt, több embert halálra tapostak, és repülőgépekbe kapaszkodó emberek zuhantak le felszállás közben. Hétfőn pedig tűzharc is volt a kabuli repülőtér északi kapujánál az afgán biztonsági erők és ismeretlen támadók között, írja a Telex.

Kabul

A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvételen a kabuli nemzetközi repülőtér zsúfolt bejárata 2021. augusztus 23-án. (Fotó: MTI/EPA/Maxar Technologies)

 Néhány órával ezelőtt a radikális iszlamista tálibok megtiltották az afgán állampolgároknak a belépést a főváros, Kabul repülőterére, írja az MTI.

Egyetlenegy afgán állampolgárnak sem szabad (mostantól) a repülőtérhez mennie

– jelentette be kedden Zabíhulláh Mudzsáhid tálib szóvivő, aki szerint “a repülőtéren összegyűlt tömegnek haza kell térnie”, a tálibok szavatolják biztonságukat.

A szóvivő szerint csakis a külföldi állampolgárok mehetnek a repülőtérre. Mudzsáhid szerint a lépés célja, hogy megpróbáljanak véget vetni a kabuli repülőtéren kialakult káosznak.
  

Kabul

A Maxar Technologies által közreadott műholdfelvételen autók sokasága a kabuli nemzetközi repülőtér előtt 2021. augusztus 23-án. (Fotó:
MTI/AP/Maxar Technologies)

,m.

Még több hír Afganisztánról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top