nlc.hu
Baba

Afgán menekültek repülőjén született kisbaba

Menekülő afgánokkal teli repülőn született a kisbaba

Egy kis komplikáció is akadt, de a pilóta segítségével megoldották az ijesztő helyzetet.

Gyerek született egy repülőn, amely Afganisztánból szállított kimenekítetteket Németországba – adta hírül az amerikai légierő.

Sem a kismama, sem a gép pilótája nem így tervezte az utazást – írja a dpa német hírügynökség. Az amerikai tájékoztatás szerint a vajúdásnál komplikációk kezdtek fellépni, ezért a pilóta csökkentette a magasságot, hogy emelkedjen a légnyomás az utastérben, amivel sikerült stabilizálni az anya állapotát és megmenteni életét.

A leszállás után azonnal orvoscsapat sietett fel a gépre és levezette a szülést a repülő csomagterében, majd kórházba szállították az anyát és kislányát, akik mindketten jól vannak.

Baba született egy Afganisztánból menekülő repülő fedélzetén

Képünk illusztráció: Belgiumban landol a Red Kite nevű gép, amely Afganisztánból menekített ki embereket (Fotó: Getty Images)

Afganisztánban a szélsőségesen konzervatív iszlamista tálibok egy hete átvették szinte az egész országban az uralmat, emiatt ezrek menekülnek külföldre, köztük nők, mivel a tálib társadalomban a nők és lányok elnyomásának hosszú története van.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top