nlc.hu
Életmód

Elkezdődött a tokiói paralimpia

Fellobbant a láng Tokióban, kezdődik a paralimpia – fotók

Hazánkat 37 versenyző, illetve egy sportolói státusban lévő kerékpáros kísérő képviseli.

Bő két héttel az olimpia zárása után ismét fellobbant a láng Tokióban, ezzel megkezdődött a XVI. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye, amely jövő vasárnapig tart, írja az MTI.

tokiói paralimpiai játékok

Az olimpiai láng a tokiói paralimpiai játékok nyitóünnepségén az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A viadalon a menekültek csapatával együtt 163 küldöttség 4403 versenyzője küzd 22 sportágban. A magyar színeket 37 versenyző, illetve egy ugyancsak sportolói státusban lévő kerékpáros kísérő, azaz guide képviseli. A közönség számára zárt kapus, helyi idő szerint kedd esti megnyitón a magyar küldöttség a 112. volt az Olimpiai Stadionba bevonulók sorában, a zászlót a hatodik paralimpiáján szereplő kerekesszékes vívó, Dani Gyöngyi vitte.

tokiói paralimpiai játékok

Bevonul a magyar küldöttség a tokiói paralimpiai játékok nyitóünnepségére az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A paralimpiát Naruhito császár nyitotta meg, a program végén – az eskütételeket követően – pedig a paralimpiai fáklya is megérkezett az arénába. A lángot három paralimpikon, Kamidzsi Jui, Ucsida Sunszuke és Moriszaki Karin gyújtotta meg, azután tűzijátékkal ért véget a csaknem háromórás megnyitó.

 tokiói paralimpiai játékok

A világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpiai játékok nyitóünnepsége az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 24-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top