nlc.hu
Trend

Túl kicsinek nevezték a paralimpikon sportalsóját

Tokiói olimpia: túl kicsinek nevezték a paralimpikon sportalsóját, panaszt tett

Olivia Breen nem gondolja, hogy egy férfi sportoló esetében is hasonló megjegyzést engedne meg magának valaki.

Olivia Breen kétszeres paralimpikon bajnok hamarosan indul Tokióba, de a sportalsója miatt már odahaza a figyelem középpontjába került. Az egyik versenyen ugyanis az egyik hivatalos személy „illetelnül kicsinek” nevezte a sportalsóját. A sportoló a vasárnapi versenyen az Adidas hivatalos, 2021-es sportruházatát viselte. Az esetet Breen nem hagyta szó nélkül – írja a hvg.

Mindig nagyon hálás vagyok az önkéntesek hihetetlen munkájáért, amit a versenyeken végeznek, mert nagyszerű, amit csinálnak, és ők teszik lehetővé, hogy versenyezzünk. Ugyanakkor ma nagyon csalódott voltam, mert miután végeztem a távolugrással, a verseny egyik női munkatársa szükségesnek érezte megjegyezni, hogy a sprintre felvett sportalsóm túl kicsi és illetlen. Meg se tudtam szólalni

– írta utólag a közösségi médiában, jelezvén azt is, hogy nem gondolja, hogy a férfi sportolóknak is hasonló megjegyzéseket kell elviselniük.

Olivia Breen és az ő sportalsója (fotó: Profimédia)

Olivia Breen és az ő sportalsója (fotó: Profimédia)

Breen panaszt tette a brit atlétikai szövetségnél, ugyanis az eset egyáltalán nem számít egyedinek, számos női sportolótársa számolt már be hasonlóan kellemetlen pillanatokról. Szerinte minden nőnek olyan ruhát kell viselnie egy versenyen, amiben komfortosan érzi magát, és nem szabadna, hogy ezért bárki kritikával illesse őket. Az atlétikai szövetség a Guardian kérdésére elárulta, hogy foglalkozni fognak az esette. Az eset nem sokkal azután történt, hogy a norvég női strandkézilabda-válogatottat félmillió forintra büntették meg azért, mert fürdőruhaalsó helyett rövidnadrágban léptek a pályára.

A tokiói olimpiáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top