nlc.hu
Életmód

Rusvai Miklós a negyedik hullámról

Rusvai Miklós: A népünnepély megtette nem kívánt hatását

Hamarosan a fertőzöttek számán is látszik majd a szennyvízadatoknál tapasztalható növekedés, figyelmeztet a virológus.

Rusvai Miklós szerint októberben várható a koronavírus-járvány újbóli felfutása, és jövő héttől valószínűleg már a fertőzöttek számán is látni fogjuk azt, hogy a koronavírus koncentrációja a szennyvízben romló tendenciát mutat. “Már most látjuk a szennyvízadatokból, hogy a népünnepély megtette nem kívánt hatását. Budapesten és Szegeden koncentráció-növekedést tapasztaltunk– nyilatkozta a Blikknek a virológus. 

A szakember arról is beszélt, hogy a 12 évesnél fiatalabbakat ugyan nem szükséges oltani, de a náluk idősebb gyerekek kampányszerű oltását korábban kellett volna kezdeni. “A legideálisabb az lett volna, ha augusztus 15-ig a gyerekek a második oltást is megkapták volna, így alakult volna ki ugyanis a teljes immunitás az iskolakezdésre. De ahogy a mondás tartja, jobb később, mint soha!”  – mondta Rusvai Miklós, aki megjegyezte a gyerekek visszatérve a vakációzásból könnyen terjeszthetik a vírust.“Az esetszámok várhatóan az iskolakezdést követően 8-10 nappal növekednek majd ismét” – tette hozzá.

Pfizer oltás

Oltáshoz előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal töltött fecskendők a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. augusztus 19-én. (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Még több hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top