nlc.hu
Életmód

Koronavírus a szennyvízben a 33. héten

Megjöttek a friss szennyvízadatok: két városban erősen emelkedő a tendencia

A szennyvízben mért koronavírus-koncentráció két nagyvárosban erősen emelkedő tendenciát mutat, de enyhe emelkedés több városban is megfigyelhető a 33. héten.

Országos átlagban emelkedő tendenciát mutat a koronavírus szennyvízben kimutatott koncentrációja – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a múlt heti, vagyis az augusztus 22-vel záródó hét adatai alapján. A mért koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mért értékekkel.

A vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemzi Budapest és Szeged szennyvízmintáit, de enyhe emelkedés több város esetében is megfigyelhető.

A mért koncentrációk Budapest és Szeged mintáiban a mérsékelt kategóriába, a többi vizsgált település esetében az alacsony kategóriába esnek.

Koronavírus a szennyvízben a 33. héten

Budaepsten és Szegeden erősen emelkedő a tendencia (Forrás: NNK)

A szennyvízeredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog – figyelmeztet az NNK.

A Koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 82 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, és meghalt 2 beteg. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 203 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma 30 054 fő.

A beoltottak száma 5 703 883 fő, közülük 5 503 365 fő már a második oltását is megkapta. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 772 241 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8908 főre csökkent. 81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Felkészülés a negyedik hullámra:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top