nlc.hu
Életmód

Kristen Stewart rárepül az Oscar-díjra Lady Diana szerepében - itt a Spencer első előzetese

Kristen Stewart elképesztő Lady Diana szerepében

Kijött a hercegnő életéről szóló film első előzetese

A chilei rendező, Pablo Larraín már a 2016-os Jackie című filmmel is megmutatta, hogy nagyon ért az életrajzi drámákhoz, különösen, ha annak egy ikonikus nő a főszereplője. Akkor Natalie Portmant rendezte John Fitzgerald Kennedy özvegyének szerepében, most pedig Kristen Stewarttal dolgozott együtt a Lady Diana életét feldolgozó Spencer című drámában.

A film, amelynek most jelent meg az első előzetese, Diana életének azt a szakaszát meséli el, amikor a Károly herceggel – a filmben Jack Farthing alakításában – kötött házassága már rég kihűlt, ők azonban egyelőre fenntartják a látszatot a nyilvánosság kedvéért. Ekkor már felröppentek a válásukról szóló pletykák, amelyek végül igaznak bizonyultak.

Így néz ki Kristen Stewart Lady Dianaként

Károly herceg és Lady Diana egy 1981-es fotón (Fotó: Getty Images)

A Steven Knight által írt forgatókönyv bemutatja, ahogy Diana és Károly herceg elutaznak II. Erzsébet királynő sandringhami birtokára, a karácsonyi ünnepekre. Az ilyenkor hagyományos lakomák és vadásztúrák közepette a hercegnő szépen lassan átértékeli addigi életét és megállapítja, hogy szembe kell nézni az elkerülhetetlen válóperrel.

Az előzetest ezen a héten a Cinemacon látogatói láthatták először, most azonban már a YouTube-on is elérhető a bő egyperces változat. A képsorok tanúsága szerint Kristen Stewart elképesztő átalakuláson ment át, szinte alig ismerni rá Lady Diana szerepében. Nem véletlen, hogy a Spencer már most a kritikusok egyik favoritja, mint a következő Oscar-díjátadó egyik legnagyobb sikere.

A drámát először a szeptemberben kezdődő 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják majd be, a mozis premierre azonban november 5-ig várnia kell majd a filmrajongóknak.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top