nlc.hu
Életmód

Divatos őszi sminkek elkészítése

Csodásak az őszi sminkek, és elkészíteni is egyszerű őket, mutatjuk, hogyan csináld

Elsőként is válassz: ajkaidra, vagy szemeidre szeretnéd helyezni a hangsúlyt a sminkeléssel?

Látványos, mégis hordható, a hétköznapokba is könnyen beilleszthető sminktrendek jellemzik az őszi-téli szezont, közülük mutatunk be hármat, és arra is adunk tippeket milyen sminktermékeket használjatok, ha igazi, őszi sminket készítenétek.

Intenzív rúzsok

Az ajakhangsúlyos sminkek a legnagyobb kedvenceknek számítanak, jöhetnek a vonzó vörös árnyalatok, a bogyós gyümölcsök ellenállhatatlan színei! Egy a fontos, színeidhez passzoljon a kiválasztott árnyalat. Egy intenzív vörös rúzs, mint a BABOR Creamy Lipstick 02 hot blooded árnyalata, egy csapásra élettel telibbé teszi arcunkat, miközben nem igényli, hogy a smink többi része hasonlóan erőteljes legyen.

Őszi sminktrend - Látványos rúzsok

Őszi sminktrend – Látványos rúzsok

Hétköznapokra egy könnyed alapozónál nem kell több, nem divat a sok rétegben felvitt smink. A BABOR Creamy Compact Foundation SPF 50 segítségével például nemcsak lágy, természetes fedést érhetünk el, de egyúttal bőrünk fényvédelmét is erősíthetjük.

Szemsminkünk is maradhat visszafogott, egy kis selyemfényt azonban bátran tegyünk szemhéjunkra, a BABOR Eye Shadow Pencil szemhéjfesték és kontúrceruza duó 10 sunlight árnyalata épp ezt a finom csillogást adja. A fekete szemceruzát e smink esetén félretehetjük, a finom kontúrozást szempillaspirálunk megadja majd, erre tippként a BABOR Absolute Volume & Length Mascara volumen növelő szempillaspirált adjuk, ez ugyanis egyszerre gondoskodik a maximális sűrűségről, kitöltöttségről és hosszúságról.

A nőies, elegáns smink kulcseleme a szépen formázott szemöldök, mely esetén szintén a természetes hatás legyen a végcél. A BABOR Eye Brow Mascara szemöldökformázó spirál színez, formáz, körvonalaz és tökéletesít egyszerre, praktikus kis kincs lehet a rohanós reggeleken.  

Ragyogó, meleg színek

A földszínek, a natúr árnyalatok meghatározóak az őszi sminktrendek közt, nagyon jól mutat, ha teljes sminkünket ezekkel a meleg tónusokkal készítjük el. Tompa bézsek helyett használjunk itt is telt, ragyogó árnyalatokat: szemsmink esetén a terrakottás, bronzos, vagy épp aranyló színek mind csodásan mutatnak.

Őszi sminktrend - Ragyogó, meleg színek

Őszi sminktrend – Ragyogó, meleg színek

A BABOR Eye Shadow Quattro szemhéjpúder paletta 03 shiny változatában tökéletes négyes szolgál minderre, a színek nemcsak külön-külön mutatnak remekül a szemhéjon, de megéri egymással kombinálva is használni őket. Ha a hangsúlyt szemeinkre helyeznénk, a szem kontúrozása legyen intenzív, és lehetőleg olyan termékkel készítsük el, mely tartós, kenődésmentes eredményt nyújt, mint a BABOR Eye Contour Pencil szemceruza. 

A szemöldökformázásról semmiképp se feledkezzünk meg, ezt végezhetjük krémes termékkel, ceruzával, vagy szemöldökformázó kefével is, mint a BABOR Eye Brow Mascara, mely színez, formáz, körvonalaz és tökéletesíti a szemöldök vonalát egyszerre. 

Arcunkra válasszunk könnyed, mégis jól építhető alapozót – a BABOR Hydra Liquid Foundation jó példa erre –, de a maszkhatásig ne menjünk el, inkább arcunk lágy árnyalására figyeljünk. Egy kis bronzosító (BABOR Satin Duo Bronzer) napcsókolta hatást nyújthat, és akár pirosító helyett is alkalmazhatjuk színeit, divat ugyanis a bronzos-barnás tengelyen maradva adni orcáinknak egy kis finom színt.

Szemhangsúlyos sminknél ajkainkra saját színeinktől függően válasszunk barackos, vagy rózsás nude-ot, és lehetőleg olyan terméket, mely szép fényt is ad az ajkaknak. A BABOR Ultra Shine Lip Gloss 03 silk árnyalata ezt a természetes hatást és volumennövelő ragyogást nyújtja.

Igéző tekintet

Az elmúlt időszak, a maszkviselés fókuszba helyezte a szemeket, érthető módon megnőtt az érdeklődés a szemhangsúlyos sminkek iránt. Bár most, ellensúlyozván ezt, a rúzsok diadalmenetét láthatjuk, nem kell búcsút mondanunk az imádott füstös szemsminkeknek. Őszi-téli szezon még nem volt nélkülük, és nem az idei fogja megtörni e szép hagyományt, ezért ha ti is imádjátok az erősen kontúrozott, sötét árnyalatokban bővelkedő szemsminkeket, eljött az ideje elkészíteni őket. 

Őszi sminktrend - Igéző tekintet

Őszi sminktrend – Igéző tekintet

Maradhatunk a klasszikus, fekete változatnál, aminek elkészítése praktikusan egyszerű egy satírozó szivaccsal ellátott jumbo szemceruzával, mint amilyen a BABOR Eye Shadow Pencil  szemhéjfesték és kontúrceruza duó. De dönthetünk úgy is, hogy elvisszük bronzos-barnás irányba, ami egy plusz ragyogást, melegséget a sminknek. A BABOR Eye Shadow Quattro 02 smokey változatában ehhez mindent színt megtalálunk, a szatén és fényes felületű finissel rendelkező árnyalatok kiválóan kombinálható, nagyon pigmentáltak és szépen építhetők. A volumenfokozásról gondoskodjunk pilláink formázásával, színezésével is, a BABOR Super Style & Definition Mascara szilikonos keferésszel ellátott szempillaspirál képes megadni a vágyott dúsító hatást.  

A szemöldökformázás szemhangsúlyos sminknél (is) elmaradhatatlan, ha ritkásabb a szemöldököd, jól jöhet ehhez egy szemöldökceruza (BABOR Eye Brow Pencil), mellyel szépen kitöltheted a hézagokat és a kontúrt is kialakíthatod. Ha szemöldökformázó kefével is ellátott, plusz pont, hisz egy eszközzel gondoskodhatsz a szemöldök szálainak formázásáról, átkeféléséről is.

Az arcsmink a látvány szempontjából enyhén dewy, mintsem teljesen matt legyen, a BABOR 3D Firming Serum Foundation például természetes ragyogást nyújt, miközben hatóanyagai a bőr rugalmasságának, feszességének megtartását segítik. 

Ajkainkra vigyünk lágy nude színt, válasszunk krémes, hidratáló ajakrúzst, mely ragyogó, fényes felületet ad, miközben ajkaink ápolásáról is gondoskodik. A BABOR Creamy Lipstick tíz színben érhető el, közülük a 04 nude rose csodás választás lehet füstös szemsminkek kísérőjeként. 

Modell fotók: profimedia, Getty Images

Még több őszi smink

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top