nlc.hu
Életmód

Allan Dixon szelfijei állatokkal

A világ legcukibb szelfijeit lövi a legendás állatsuttogó

Még a vadon élő állatok is úgy pózolnak, mintha Allan Dillon legjobb barátai lennének. Alighanem azok is.

Elképzelni sem tudjuk, hogyan készülnek, de fantasztikusak az ausztrál állatsuttogó, Allan Dixon szelfijei. Az ő specialitása ugyanis az, hogy állatokkal pózol és közös képet lő magukról. Ez még a barátságos kutyák esetében nem is lenne akkora teljesítmény, csakhogy Allan vadállatokkal is előszeretettel szelfizik: koalákkal, kengurukkal, majmokkal, alpakákkal. Olyan állatokkal is, amelyek egyáltalán nem szokták meg az ember közelségét.

Allan Dixon állatszelfijei

Forrás: Allan Dixon

A képek esztétikailag is csodásak, Allan ugyanis alighanem profi fényképezővel dolgozik, nem mobillal, arról nem is beszélve, hogy a fotók alapján úgy tűnik, mintha a férfi csak úgy odaugrana az állatok mellé, hogy lőjön pár képet. Erről természetesen szó sincs: rengeteg időt és energiát öl abba, hogy megbarátkozzon az állatokkal, gyakran csak az három óráig tart, hogy hagyja, hogy megszokja a jelenlétüket. Amikor érzi, hogy itt az idő, előveszi a gépet és jöhet a fotózás. 

Allan Dixon állatszelfijei

Dixon természetesen nem öncélúan teszi mindezt – bár azzal is boldogok lennénk –, hanem komoly ügyeket támogat, és rendszeresen felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, illetve a műanyag hulladék káros hatásaira. Ezért – meg persze a cukiságfaktor miatt – érdemes követni őt Instagramon. Nem minden posztja vidám: nemrég például egy műanyagok miatt elpusztult teknősről közölt szomorú képsorozatot.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top