nlc.hu
Otthon

Több mint 300 méter magasságban készült szelfi New York egyik felhőkarcolójának tetején

Szédítő szelfit lőtt a Chrsyler Building antennájába kapaszkodó férfi

A videót készítő férfi magasabban volt, mint az Eiffel-torony csúcsa.

Elképesztő szelfi-videót készített egy műszaki ellenőrként dolgozó férfi, akinek történetesen New York egyik legmagasabb épületére, a 319 méter magas Chrysler Building-re kellett felmásznia munkavégzés közben – írja a BoingBoing.

Az egykor a világ legmagasabb épületnek számító art deco stílusban épült Chrysler Building a mai napig a legmagasabb épület, amelyet téglákból építettek fel, 2019-ben pedig a világ 11. legmagasabb felhőkarcolójának számított. 

A 319 méter magas Chrysler Building tetején készített szelfit egy férfi

A 319 méter magas Chrysler Building a kép közepén látható (Fotó: Getty Images)

A felvételen jól látható, hogy a bizonyára tapasztalt ipari alpinista egy szelfibottal készítette a videót, amelynek használata közben van olyan pillanat is, amikor egyik kezével sem kapaszkodik – bár természetesen a felvételen jól látható, hogy kötelekkel van biztosítva. Ennek ellenére valószínűleg sokan már a látványtól is elszédülnek majd. 

Különösen, ha idetesszük az épület felhúzása során, 1929-ben készült filmfelvételt, amelyen nem, hogy biztonsági kötelek, de munkavédelmi sisak sem látható – ehhez képest a mostani mászás akár könnyű edzésként is felfogható. 

Még több felhőkarcoló az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top